Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Καστελόριζο: Ακυρώσεις τουριστών λόγω φόβων θερμού επεισοδίου….

Οι χθεσινές παραβιάσεις από τα τουρκικά μαχητικά τρόμαξαν τον κόσμο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μεγίστης – Οι ντόπιοι αισθανόμαστε ασφαλείς με τον στρατό μας, τονίζει


Μπαράζ ακυρώσεων στις κρατήσεις των τουριστών μετά τη χθεσινή «πολεμική» ατμόσφαιρα που επικράτησε στο Καστελόριζο όπως λέει στο protothema.gr o Αντιδήμαρχος Μεγίστης κ. Στρατής Αμύγδαλος. Οι χθεσινές παραβιάσεις από τα τουρκικά μαχητικά τρόμαξαν τον κόσμο που έκανε διακοπές στο νησί, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να φύγουν. Ο ίδιος περιγράφει στο protothema.gr τα όσα συνέβησαν χτες ενώ σήμερα η εικόνα στο νησί είναι καλύτερη αλλά οι ακυρώσεις των τουριστών συνεχίζονται.

«Ο κόσμος, οι τουρίστες θορυβήθηκαν από τη χθεσινή ημέρα όπου επικρατούσε μια πολεμική ατμόσφαιρα στο νησί μας, θα μπορούσα να πω, και είχαμε πολλές ακυρώσεις. Από χτες το μεσημέρι και μέχρι αυτή την ώρα έχει γίνει ένα μπαράζ ακυρώσεων των κρατήσεων όσον αφορά το επόμενο διάστημα και μιλάμε για 30% ακυρώσεις στο νησί μας. Ο κόσμος αισθάνθηκε μεγάλη ανασφάλεια μετά τα χθεσινά, γιατί ενώ είχε έρθει στο νησί για διακοπές ξαφνικά έβλεπε αερομαχίες και φοβήθηκε.

Οι επισκέπτες του νησιού, τα μικρά παιδιά που βίωσαν για πρώτη φορά μια τέτοια κατάσταση, τρόμαξαν βλέποντας στρατό να επιβιβάζεται σε σκάφη, άντρες του πολεμικού ναυτικού στο λιμάνι, τζιπ να τρέχουν να πάρουν θέση μάχης, με λίγα λόγια υπήρξε ένα κλίμα πολέμου.

Ήταν πολύ έντονη η παρουσία των πολεμικών σκαφών στο νησί μας και του στρατού. Έγιναν υπερπτήσεις για αρκετή ώρα, κι άλλες φορές έχουν γίνει αλλά όχι σε αυτό το βαθμό και σε αυτό το σημείο. Έγιναν υπερπτήσεις πολύ κοντά στον οικισμό, διάφοροι προκλητικοί ελιγμοί στον ουρανό που τρόμαξαν τον κόσμο και ήταν πολύ σκληρό.

Σήμερα η εικόνα στο νησί είναι πολύ καλύτερη από χτες, είναι ήρεμα τα πράγματα, δεν υπάρχει αυτή η έντονη χθεσινή κινητοποίηση. Οι ακυρώσεις βέβαια συνεχίζονται και θέλω να πω ότι εμάς τους ντόπιους όλη αυτή η κατάσταση που επικράτησε στο νησί από χτες το βράδυ μας βρήκε ψυχολογικά έτοιμους και δεν πανικοβληθήκαμε. Εμείς αισθανόμαστε ασφαλείς με το στρατό μας, τιμή και σεβασμό σε αυτούς τους ανθρώπους και ελπίζουμε για ακόμα μια φορά ότι όλα θα πάνε καλά χωρίς εντάσεις» είπε στο protothema.gr o Aντιδήμαρχος Μεγίστης.

 

πρωτο θεμα

Shares