Σάββατο , 25 Ιουνίου 2022

Κάρυστος: Καθηλωμένο στην άμμο το Apache που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην Εύβοια

Σύμφωνα με πληροφορίες το πανάκριβο επιθετικό ελικόπτερο δεν υπέστη φθορές από την προσγείωση στην παραλία


Το επιθετικό ελικόπτερο υποχρεώθηκε νωρίτερα σε αναγκαστική προσγείωση λόγω μιας ξαφνικής βλάβης στον κινητήρα

Στην παραλία Γιαννίτσι στη Νότια Εύβοια καθηλώθηκε το επιθετικό στρατιωτικό ελικόπτερο Apache της Αεροπορίας Στρατού , το οποίο υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση, λόγω μιας ξαφνικής βλάβης στον κινητήρα.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και ενώ το Apache βρισκόταν εν πτήσει προς την Κω όπου επρόκειτο να λάβει μέρος σε στρατιωτική άσκηση, οι δύο χειριστές του επιθετικού ελικοπτέρου είχαν ένδειξη για σοβαρή βλάβη στον κινητήρα. Οι πιλότοι του Apache επιχείρησαν αναγκαστική προσγείωση στην παραλία Γιαννίτσι στη Νότια Εύβοια (στην περιοχή της Καρύστου).

 

Σύμφωνα με πληροφορίες το πανάκριβο επιθετικό ελικόπτερο δεν υπέστη φθορές από την προσγείωση στην παραλία. Οι δύο χειριστές του Apache που είχαν απογειωθεί από τη βάση της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας είναι καλά στην υγεία τους.

Αναμένεται, πλέον, η μετάβαση τεχνικών της Αεροπορίας Στρατού στην παραλία Γιαννίτσι προκειμένου να εκτιμηθεί η έκταση της βλάβης στον κινητήρα του Apache και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα και το ελικόπτερο να απογειωθεί εκ νέου συνεχίζοντας την αποστολή του.

Πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares