Παρασκευή , 1 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

“ΚΑΡΦΙΑ” της Σερβίας κατά Σκοπίων και Ελλάδος: “ΟΧΙ σε λύση με Κόσοβο ΧΩΡΙΣ την έγκριση των πολιτών – ΟΧΙ σε δημοψήφισμα ΠΑΡΩΔΙΑ”…

Καρφιά κατά των Σκοπίων και της Ελλάδος έριξε σήμερα ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση για το Κοσσυφοπέδιο εάν δεν γίνει αποδεκτή από την πλειοψηφία του λαού του, απορρίπτοντας, όμως, ταυτόχρονα ένα δημοψήφισμα τύπου Σκοπίων για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Το είπα εκατό φορές. Δεν παίζω όπως η «Μακεδονία» με συμβουλευτικά δημοψηφίσματα, τα οποία πάντα έχουν αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που ψηφίζονται στο Κοινοβούλιο. Νομίζω, ωστόσο, ότι είναι μια καλή συμφωνία με την Ελλάδα και για αυτό τους συγχαίρω, αλλά με τον τρόπο που έγινε δεν θα το έκανα ποτέ», είπε ο Βούτσιτς μιλώντας στη σερβική τηλεόραση Hepi.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «Εάν γινόταν δημοψήφισμα στη Σερβία (για το Κοσσυφοπέδιο), και είχαμε πάρει το 49%, ενώ η άλλη πλευρά το 51%, θα έπρεπε να παραιτηθώ και να πω ότι το δημοψήφισμα σύμφωνα με το Σύνταγμα ήταν αρνητικό, αφού οι πολίτες αποφάσισαν διαφορετικά.
Αυτός θα ήταν ο επίλογος- επειδή οι ηγέτες πρέπει να σέβονται τους πολίτες», είπε.

Τα όσα είπε ο κ. Βούτσιτς ήταν ταυτόχρονα καρφιά και προς την Ελλάδα όπου ένα κρίσιμο εθνικό θέμα δεν εγκρίθηκε από τον ελληνικό λαό (αντιθέτως, το 80% είναι κατά της Συμφωνίας) αλλά εγκρίθηκε απ’ το “ελληνικό” κοινοβούλιο.
Με πληροφορίες από Βαλκανικό Περισκόπιο

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares