Δευτέρα , 30 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Καρδίτσα: Ελικόπτερα απεγκλωβίζουν τους κάτοικους στην Οξυά [βίντεο]

Καρδίτσα: Ελικόπτερα απεγκλωβίζουν τους κάτοικους στην Οξυά [βίντεο]

upd:10:21

Συνεχίζονται οι προσπάθειες απεγκλωβισμού κατοίκων στους αποκλεισμένους οικισμούς που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί η πρώτη προσπάθεια απεγκλωβισμού ορισμένων εκ των των 40 εγκλωβισμένων από το χωριό Οξυά στην Καρδίτσα ενώ αυτήν την ώρα γίνεται και δεύτερη προσπάθεια απεγκλωβισμού.

Οι εικόνες από τη στιγμή που το ένα από τα ελικόπτερα που είχαν “σηκωθεί” νωρίτερα προσγειώθηκε κι από εκεί βγήκαν ο παπάς, η ηλικιωμένη γυναίκα, η έγκυος (στον 4ο μήνα) κόρη τους και η μόλις 1,5 έτους εγγονή τους, η μικρή Αννούλα, ήταν συγκλονιστικές.

Καρδίτσα: Ελικόπτερα απεγκλωβίζουν τους κάτοικους στην Οξυά [βίντεο] Καρδίτσα: Ελικόπτερα απεγκλωβίζουν τους κάτοικους στην Οξυά [βίντεο]

Καρδίτσα: Ελικόπτερα απεγκλωβίζουν τους κάτοικους στην Οξυά [βίντεο]

 

Το μικρότερο από τα δύο ελικόπτερα που επιστρατεύτηκε κατάφερε να προσγειωθει σε ένα ξέφωτο μεταφέροντας στο γήπεδο του Μουζακίου μια ηλικιωμένη καρκινοπαθή, μια έγκυο μητέρα και το 1,5 έτους παιδί της. «Εμείς καλά είμαστε, ανησυχούμε για τους εγκλωβισμένους. Κάντε προσπάθειες να αποκατασταθεί ο δρόμος. Νιώθω ανακουφισμένη. Είμαστε συνηθισμένοι σε αυτές τις συνθήκες, δεν περιμέναμε τον Ιανό. Μακάρι να μπορούσαμε να κάτσουμε με τους συγχωριανούς μου» είπε η έγκυος γυναίκα.

Όπως πρόσθεσε «δεν έχουμε ακόμα ρεύμα και νερό, ζητάμε άμεση αποκατάσταση για προσωρινή πρόσβαση στο Μουζάκι». Σύμφωνα με την ίδια «κανείς δεν θέλει να φύγει» προσθέτοντας ότι το ελικόπτερο «θα πάρει κάποιους για λόγους υγείας».

Η επιχείρηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το πρωί υπό τον συντονισμό του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Χαρδαλιά, μετά την προσπάθεια της Δευτέρας που όμως δεν είχε αποτέλεσμα

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares