Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024

Καρδίτσα: Δεν υπήρχε απινιδωτής και υπεύθυνος στο γήπεδο όπου πέθανε ο 20χρονος

Θλίψη στην Καρδίτσα για τον θάνατο 20χρονου ποδοσφαιριστή -Σήμερα θα τελεστεί η κηδεία του – Ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου «Ο Καραϊσκάκης» μίλησε στο Newsbomb.gr για τη στιγμή που κατέρρευσε ο άτυχος νέος.

Θλίψη έχει σκορπίσει στο Μουζάκι της Καρδίτσας η ξαφνική απώλεια του 20χρονου ποδοσφαιριστή, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Καραϊσκάκης Μαυρομματίου – Δόξα Αμπέλου.

Ο 20χρονος έχασε τις αισθήσεις του την Κυριακή 16 Ιανουαρίου μέσα στο γήπεδο, στο 15′ της αναμέτρησης και δίχως να έρθει σε επαφή με κάποιον αντίπαλο με αποτέλεσμα να καταρρεύσει.

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου «Ο Καραϊσκάκης» Δημήτρης Γιώτης μίλησε στο Newsbomb.gr για τον νεαρό ποδοσφαιριστή που κατέρρευσε αιφνιδίως.

«Τον Ηλία, τον γνώριζα από μωρό. Εκτός από καλός ποδοσφαιριστής ήταν και μέλος στη χορευτική ομάδα του συλλόγου μας. Ήταν ένα παιδί σπουδαίο, υπηρέτησε με σθένος την πατρίδα μας στις Ειδικές Δυνάμεις και στους Αλεξιπτωτιστές», ανέφερε ο κ. Γιώτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός έπεσε στο έδαφος και οι παριστάμενοι έδωσαν τις πρώτες βοήθειες για να επανέλθει στη ζωή. Έπειτα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε αρχικά στο Κ.Υ. Μουζακίου και εν συνεχεία στο νοσοκομείο Καρδίτσας, όπου οι ιατροί παρά τις προσπάθειές δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

 

«Το παιδί δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας, ήταν υγιέστατος. Το βασικό πρόβλημα ήταν ότι στο γήπεδο δεν υπήρχε απινιδωτής και κάποιος υπεύθυνος για να βοηθήσει το παιδί», είπε στο Newsbomb.gr.

Και συμπλήρωσε: «Θα έπρεπε να υπήρχε ένας υπεύθυνος ο οποίος να είναι καταρτισμένος στις πρώτες ανάγκες, αν δεν υπάρχουν μέτρα ασφαλείας καλύτερα να μην γίνονται τα πρωταθλήματα αυτά, πρέπει να γίνει κάτι. Έχουμε μια δωρεά απινιδωτή εδώ και κάποια χρόνια στο ιατρείο του χωριού, ποιος όμως θα το λειτουργήσει από τη στιγμή που δεν υπάρχουν καταρτισμένα άτομα. Είναι σοβαρό το πρόβλημα».

Σημειώνεται ότι η κηδεία θα γίνει σήμερα το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μαυρομματίου.

 

newsbomb.gr

Shares