Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024

Καρδίτσα: Μπλόκο ετοιμάζουν οι αγρότες αύριο τη Δεύτερα

Μπλόκο ετοιμάζουν οι αγρότες της Καρδίτσας στον κυκλικό κόμβο επί του αυτοκινητόδρομου Ε65 αύριο Δευτέρα (30.1.2023) στις 12:00 το μεσημέρι, μετά από σύσκεψη που έγινε στην πόλη με τη συμμετοχή Αγροτικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων απ’ όλη τη Θεσσαλία.

Εκπρόσωποι των αγροτών ανέφεραν ότι τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου τους αναγκάζουν να βγουν ξανά στους δρόμους και να κάνουν μπλόκα για να διαμαρτυρηθούν.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, τονίζει πως «ήρθε η στιγμή να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Με την πλούσια εμπειρία που έχουμε, γνωρίζουμε πολύ καλά πως ό,τι κερδίσαμε το κερδίσαμε στον δρόμο και ήταν αποτέλεσμα των αγώνων μας».

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ – ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

Τα κύρια αιτήματα των αγροτών της Θεσσαλίας είναι:

  • Ανακούφιση και λήψη μέτρων για το υψηλό κόστος παραγωγής, λόγω της αύξησης σε όλα τα γεωργικά εφόδια και στο ηλεκτρικό ρεύμα.
  • Αναπλήρωση του εισοδήματος.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

 

newsIT.gr

Shares