Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

ΚΑΠΟΤΕ Η ΕΕ δεν έδινε ούτε ένα ευρώ για το φράκτη στον Έβρο… Τώρα τρέχει να πληρώσει – ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ κκ στις Βρυξέλλες….

Ας δούμε ορισμένα στοιχεία που αφορούν τον φράκτη στον Έβρο και τη μυωπική λογική της Ευρωπαικής Ένωσης.Η κατασκευή του φράχτη μήκους 10,3 χλμ. στο προγεφύρωμα του Κάραγατς το 2012 κόστισε €3,16 εκατ. με την Ε.Ε. να αρνείται την χρηματοδότησή του καθώς «κατά τη γνώμη της, η ενέργεια αυτή δεν συνιστά από μόνη της λύση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή».

Αντιλαμβάνομενη την μυωπική της στάση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει σήμερα την βούληση να χρηματοδοτήσει με €10-15 εκατ. την κατασκευή νέου φράχτη μήκους 30 χλμ στο Πέταλο του Έβρου, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες (ΤΟ ΒΗΜΑ, 06-03-2020).

Image

Ειδικά για τον μεταλλικό φράκτη στο προγεφύρωμα του Κάραγατς, ο οποίος έχει υποστεί σημαντικές φθορές, οι αρμόδιοι οφείλουν να διερευνήσουν την πιθανότητα αντικατάστασής του (ή κατασκευής παράλληλου) από τείχος σκυροδέματος, κατά τα πρότυπα εκείνου στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

Πρέπει να γίνει σαφές ότι:

α) ο πόλεμος φθοράς από πλευράς Τουρκίας λαμβάνει μόνιμο χαρακτήρα,

β) η κρίση (και όχι ένταση) δεν πρόκειται να εκτονωθεί

γ) η επένδυση σε πραγματική στρατιωτική ισχύ είναι η μοναδική αξιόπιστη αποτρεπτική στάση απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό.

 

τα στοιχεία είναι από το e-amyna

Shares