Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023

«Κάποιοι δεν πρόλαβαν να φτάσουν στα σπίτια τους» – Συγκλονίζει ομογενής ιερέας για την πρωτοφανή κακοκαιρία στην Αμερική

«Πρώτη φορά συμβαίνει ένα τέτοιο φαινόμενο», είπε

Τις τρομακτικές στιγμές που ζει μεγάλο μέρος της Αμερικής λόγω του πρωτοφανούς κύματος χιονιά που πλήττει εδώ και λίγα 24ωρα την χώρα μετέφερε ο ομογενής Χρήστος Χρηστάκης, ο οποίος είναι ιερέας στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, μια περιοχή που έχει «χτυπηθεί» σφοδρά από την κακοκαιρία μετρώντας 31 νεκρούς (64 συνολικά σε όλη τη χώρα).

«Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τόσο ακραίο φαινόμενο», δήλωσε, μιλώντας στο κανάλι της ΕΡΤ, την στιγμή που και ο ίδιος ήταν σχεδόν καλυμμένος με χιόνι!

Στο Μπάφαλο το χιόνι έχει ξεπεράσει το 1,30 μέτρα ενώ οι λεηλασίες δίνουν και παίρνουν  με πολλούς να εκμεταλλεύονται τους άδειους δρόμους λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.

«Ήταν μια τρομερή χιονοθύελλα που προκάλεσε τρομερό χάος σε όλη την περιοχή με πολύ χιόνι, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και όλη η περιοχή τώρα έχει θαφτεί στο χιόνι» πρόσθεσε.

Μιλώντας για τα θύματα των έντονων καιρικών φαινομένων είπε:

«Δυστυχώς αυτοί που ήταν αποκλεισμένοι στους δρόμους και δεν πρόλαβαν να πάνε σπίτι ήταν σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Είχαμε και μερικούς θανάτους γιατί μερικοί, δυστυχώς, δεν πρόλαβαν (να φτάσουν στα σπίτια τους). Οπότε ήταν λίγο διαφορετικά τα Χριστούγεννα» πρόσθεσε.

Τώρα, σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη καθώς η θερμοκρασία έχει αρχίσει να ανεβαίνει από τους -20 που ήταν τις προηγούμενες μέρες στους -2! Η ζωή αρχίζει να επιστρέφει στους κανονικούς ρυθμούς της και έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα της ηλεκτροδότησης που υπήρχαν από πτώση δέντρων.

Στο Μπάφαλο μένουν 600 ελληνικές οικογένειες. Ο ιερέας που λειτουργεί στην εκκλησία του Ευαγγελισμού είπε πως όλοι είναι καλά.

«Έχουμε κάποιους ηλικιωμένους που είναι μόνοι στα σπίτια τους, αλλά τους κοιτάξαμε όλους. Όλοι είμαστε καλά» επεσήμανε.

newsbreak.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares