Πέμπτη , 30 Μαρτίου 2023
Τελευταία Νέα

Κανονικά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς λέει το κόμμα

Πλήρη στήριξη στον Νίκο Παππά προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ


Κανονικά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου, λίγη ώρα μετά την καταδικαστική απόφαση του ειδικού δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Παππάς διώκεται για μια υπόθεση η οποία έβαλε χρήματα στα δημόσια ταμεία, είπε τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Στα ειδικά δικαστήρια πηγαίνουν άνθρωποι που έχουν καταχραστεί χρήμα στην προκειμένη περίπτωση γέμισαν τα δημόσια ταμεία με χρήμα από την απόφαση αυτή, να γίνει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Και αναρωτιέμαι όσοι υπάρχουν έξω και διασπαθίζουν δημόσιο χρήμα τι απόφαση θα έπρεπε να πάρει το ειδικό δικαστήριο».

Κατέστησε σαφές ότι ο Νίκος Παππάς θα είναι υποψήφιος και θα κριθεί από τον ελληνικό λαό, την ψήφο του οποίου θα ζητήσει, προσθέτοντας πως και η απόφαση του ειδικού δικαστηρίου θα κριθεί από τον λαό στο πλαίσιο των εκλογών.

Αναφερόμενη μάλιστα στην υπόθεση της κ. Νικολάου η κ. Τσαπανίδου επεσήμανε ότι «δεν συγκρίνονται οι δύο περιπτώσεις καθώς η κ. Νικολάου κατηγορείται ότι καταχράστηκε χρήματα.

Την ανώτατη ποινή που προβλέπει ο νόμος, δύο χρόνια φυλάκιση, με τριετή αναστολή επέβαλε το Ειδικό Δικαστήριο στον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, ενώ στον Χρήστο Καλογρίτσα επιβλήθηκε χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ, ενώ απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων του για την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Ο εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Δημήτρης Ασπρογέρακας ζήτησε να σταλούν στον εισαγγελέα τα πρακτικά με την κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα Ευθαλίας Διαμαντή που είχε καταθέσει ότι «φάκελοι και τσάντες έφευγαν από το γραφείο Καλογρίτσα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Oμόφωνα το Δικαστήριο διαβίβασε στον εισαγγελέα την κατάθεση της γραμματέως Καλογρίτσα για περαιτέρω έρευνα.

 

in.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares