Παρασκευή , 14 Ιουνίου 2024
Τελευταία Νέα

Καμία ζωή δεν πρέπει να χαθεί – Εικόνες από τη διάσωση ζώων στη Θεσσαλία

Η κακοκαιρία Daniel θα μείνει στην Ιστορία ως μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στη χώρα μας.

Ο θλιβερός απολογισμός ανέρχεται, προς το παρόν, στα 15 ανθρώπινα θύματα, ενώ αναρίθμητα είναι τα πνιγμένα ζώα και ανυπολόγιστες οι υλικές καταστροφές. Οι βροχές έχουν σταματήσει εδώ και σχεδόν τέσσερις μέρες, και ολόκληροι οικισμοί παραμένουν πλημμυρισμένοι. Άνθρωποι συνεχώς εγκαταλείπουν τις κατοικίες τους, και οι απεγκλωβίσεις και διασώσεις ανθρώπων και ζώων συνεχίζονται.

Το γύρο του διαδικτύου έχουν κάνει φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα: η φωτογραφία της σκυλίτσας που αναγκάστηκε να ανέβει σε μια σκεπή για να σώσει τη ζωή της, εικόνες εθελοντών που σώζουν δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα με το νερό να τους φτάνει μέχρι τη μέση, σκυλάκια χαμένα και εγκλωβισμένα στο νερό. Η πραγματικότητα είναι αποκαρδιωτική και καλούμαστε να την κοιτάξουμε κατάματα και να βοηθήσουμε όπως μπορούμε τις πληγείσες περιοχές.

Σύμφωνα με την Dogs’ Voice το ένα καταφύγιο του Βόλου καταστράφηκε, στη Λάρισα γίνεται έκκληση για εθελοντές χειριστές βάρκας για βοήθεια στους απεγκλωβισμούς, καθώς και για οικονομική στήριξη και φάρμακα. Ακόμα, έχει βρεθεί χώρος στην Αθήνα για να στηθεί σταθμός διαχείρισης των ζώων που χρήζουν άμεσης κτηνιατρικής περίθαλψης. Αναζητούνται φορτηγά για μεταφορά ζώων από τις πλημμυροπαθείς περιοχές στην Αθήνα.

Η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.) επιχείρησε αποστολή για να βοηθήσει ακόμα μία φορά όσους έχουν ανάγκη, συνδράμοντας κάθε μορφή ζωής, απεγκλωβίζοντας συνανθρώπους μας και ζώα στην πληγείσα Θεσσαλία. Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο λογαριασμό Instagram της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Δήμου Αιγάλεω δείχνουν τους εθελοντές της ομάδας να βοηθούν σκύλους να κατέβουν από μπαλκόνια, να μεταφερθούν με βάρκες, και να επανενωθούν με τους κηδεμόνες τους.

Κάνουμε έκκληση να μην εγκαταλείπετε τα κατοικίδια ζώα σας αν χρειαστεί να φύγετε από την περιοχή σας. Σας χρειάζονται τώρα περισσότερο από ποτέ.

Πηγή:protothema

Shares