Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Κάμερα παρακολουθούσε γραφείο δημοτικής επιχείρησης!

kamera

 

Ήταν κρυμμένη σε ράφι βιβλιοθήκης – Έχει υποβληθεί μήνυση, ενώ η υπόθεση διερευνάται


Σάλο και ανησυχία έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης- Αποχέτευσης Πάτρας η ανακάλυψη μιας κάμερας καταγραφής ήχου που ήταν τοποθετημένη κρυφά στο γραφείο συντήρησης δικτύων αποχέτευσης.

Την κρυφή κάμερα smart wifi ανακάλυψε ένας υπάλληλος που έκανε τακτικό έλεγχο στις συσκευές Ίντερνετ στο γραφείο του και την βρήκε σε μη εμφανές σημείο σε ένα ράφι βιβλιοθήκης, κοντά σε άλλα μηχανήματα και καλώδια. Αμέσως, υπέβαλε μήνυση στην Ασφάλεια Πατρών η οποία διερευνά την ασυνήθιστη υπόθεση.

Όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωση της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η κάμερα είχε τοποθετηθεί έτσι ώστε να έχει ορατότητα τόσο στον χώρο όσο και στην οθόνη του υπολογιστή του εργαζόμενου. Η κάμερα έχει σταλεί στα κεντρικά της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να εξεταστεί.

Η Ένωση επισημαίνει ότι ο προϊστάμενος του τμήματος Μηχανοργάνωσης, αντί να μην αγγίξει το πειστήριο και να καλέσει την Αστυνομία, αποσύνδεσε την κάμερα από το ρεύμα και την τοποθέτησε σε συρτάρι του γραφείου του. Για αυτό, αν και το περιστατικό συνέβη στις 11 Οκτωβρίου, το εύρημα παραδόθηκε πολλές μέρες αργότερα στην Αστυνομία.

Πηγή: Protothema.gr

Shares