Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

“Καμαρώστε” σύστημα δικαιοσύνης! Μάνδρα: Εξαγοράσιμες ποινές φυλάκισης για τους 8 καταδικασθέντες

Ποινές φυλάκισης που κατά συγχώνευση, φτάνουν τα 6 έτη και εξαγοράσιμες προς 7 τη μέρα επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στους οκτώ καταδικασθέντες για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας στη Μάνδρα με 25 θύματα τον Νοέμβριο του 2017.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή 5 ετών και 19 μηνών σε τρεις κατηγορούμενους για τις πλημμύρες στην Μάνδραμ μεταξύ των οποίων και ένας αντιπεριφερειάρχης.

Επίσης ποινή 5 ετών και 14 μηνών σε άλλους τέσσερις κατηγορούμενους ανάμεσα στους οποίους ο έτερος αντιπεριφερειάρχης που κρίθηκε ένοχος και ποινή τεσσάρων ετών και 22 μηνών στην πρώην Δήμαρχο Μάνδρας. Σε όλους τους καταδικασθέντες δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Το δικαστήριο αναγνώρισε σε όλους τους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του σύννομου βίου ενώ απέρριψε όλα τα υπόλοιπα που αιτήθηκαν.

«Αποδείχθηκε ότι έζησαν μέχρι μια σύννομη ζωή και εν γένει έντιμη στον κοινωνικό και στον επαγγελματικό τους βίο» είπε η εισαγγελική λειτουργός η οποία εισηγήθηκε την αναγνώριση του εν λόγω ελαφρυντικού.

 

Σύμφωνα με την απόφαση, με βάση τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα που είχε ο καθένας, άλλοι κρίθηκαν ένοχοι για 18 ανθρωποκτονίες και άλλοι για 25.

Στο δικαστήριο παρούσα σήμερα από το πρωί είναι η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

 

newsit.gr

Shares