Σάββατο , 1 Απριλίου 2023
Τελευταία Νέα

Καλάθι του νοικοκυριού – Γεωργιάδης: Από την άλλη εβδομάδα οι πρώτες μειώσεις τιμών σε προϊόντα

Ξεκίνησε η εφαρμογή της πρωτοβουλίας για το «Καλάθι του Νοικοκυριού» για όλα τα σαρακοστιανά είδη, το λεγόμεγο «Καλάθι της Σαρακοστής». Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί την Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών, στη Βαρβάκειο και μαζί με τον πρόεδρό της Βασίλη Σίμο παρουσίασαν τις τιμές στα είδη της Σαρακοστής.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως από την άλλη εβδομάδα θα υπάρξουν οι πρώτες μειώσεις τιμών σε προϊόντα, εντός και εκτός καλαθιού του νοικοκυριού.

«Πιστεύω ότι η πρωτοβουλία αυτή θα έχει δύο οφέλη: Όσοι έρθουν να ψωνίσουν από εδώ, θα κερδίσουν χρήματα και επίσης με τις τιμές που ανακοινώθηκαν εδώ, όλη η αγορά θα έχει μέτρο σύγκρισης ώστε να μην χρεώνει κάποιος ότι θέλει» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Όπως είπε ο υπουργός, οι τιμές είναι χαμηλότερες κατά 1 -2 ευρώ σε σχέση με πέρσι, συμπληρώνοντας ότι «τις τιμές στα σαρακοστιανά τις συγκρίνεις με την προηγούμενη χρονιά, όχι με τις τιμές που είχαν 2-3 εβδομάδες πριν, που ήταν διαφορετική η ζήτηση».

Καλάθι και σε Βαρβάκειο και Ιχθυαγορά
«Έχουμε έρθει εδώ με τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση γιατί θέλουμε να διαφημίσουμε και να εξάρουμε την πρωτοβουλία της Βαρβακείου Ιχθυαγοράς, όπου συμφώνησαν 100 έμποροι να κατεβάσουν τις τιμές για να μπορεί να ψωνίσει ο κόσμος. Θα υπάρχει ένα “Καλάθι” εδώ κάθε Τετάρτη θα αλλάζουν τα προϊόντα σε προσφορά», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Επίσης ο υπουργός σημείωσε ότι «για πρώτη φορά θα ανακοινώσω ποιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ μειώθηκαν οι τιμές. Κάθε Πέμπτη θα λέω ποια αλυσίδα ανεβάζει τις τιμές και ποια κατεβάζει τις τιμές. Το ρεύμα πέφτει πλέον, οι τιμές θα πρέπει να αρχίσουν να πέφτουν.

Το αν έχουμε αισχροκέρδεια ή όχι το λέει η αρμόδια υπηρεσία που κάνει τον έλεγχο. Εγώ λέω στις αλυσίδες και στην βιομηχανία: “μας είπατε ότι οι τιμές ανεβαίνουν λόγω των τιμών ενέργειας, όμως τώρα πέφτουν”. Από την άλλη εβδομάδα περιμένουμε και στο καλάθι και εκτός “καλαθιού” να αρχίσουν οι μειώσεις τιμών».

Η τιμή της λαγάνας
Σε ό,τι αφορά την τιμή της λαγάνας ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «η λαγάνα φέτος θα κυμαίνεται από 3,20-3,30 ευρώ, ενώ πέρσι είχε 3,10 με 3,20 ευρώ. Το σακί με το αλεύρι έφθασε κάποια στιγμή τα 24 ευρώ, λόγω του πολέμου, χθες όμως είχε 16 ευρώ το σακί».

 

newsIT.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares