Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Καλάσνικοφ: Τροποποιήσεις και βελτιώσεις από την εταιρεία στο βασικό τουφέκι του ρωσικού στρατού

Βελτιώσεις και άλλες τροποποιήσεις θα γίνουν στο όπλο Καλάσνικοφ AK-12, το οποίο χρησιμοποιούν οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, που επικαλείται πληροφορίες από την ίδια την κατασκευάστρια εταιρεία.

Πιο συγκεκριμένα, το όπλο Καλάσνικοφ AK-12 τροποποιείται για να αυξηθεί ο ρυθμός πυρός και οι χειριστές του να έχουν ευχερέστερο έλεγχο του επιλογέα βολής ενώ παράλληλα θα απενεργοποιηθεί η επιλογή των δύο βολών και πλέον οι χειριστές θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα είτε σε βολή κατά βολή ή στην αυτόματη λειτουργία, ενώ θα υπάρχει επίσης προσαρμογέας στο κοντάκι, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της εταιρείας Καλάσνικοφ για το τουφέκι εφόδου πέμπτης γενιάς, Άλαν Λουσνίκοφ.

«Στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα επιλέξαμε τεχνικές λύσεις, κατασκευάσαμε πρωτότυπο και το επιδείξαμε σε αντιπροσώπους του ρωσικού υπουργείου Άμυνας», δήλωσε ο κ. Λουσνίκοφ.

Δεν διευκρίνισε πότε αναμένει ότι θα τεθεί σε υπηρεσία το τροποποιημένο τουφέκι και είπε απλά πως η εταιρεία βρίσκεται στη φάση της κατοχύρωσης των πνευματικών δικαιωμάτων του νέου σχεδίου του τουφεκιού.

Το AK-12, με διαμέτρημα 5,45 χιλιοστών και κάννη 415 χιλιοστών, που ανέπτυξε η βιομηχανία Καλάσνικοφ, είναι το βασικό τουφέκι των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Έχει βελτιωμένη αξιοπιστία και ακρίβεια σε σχέση με παλαιότερα μοντέλα του «Αβτομάτ Καλασνίκοβα» που σχεδίασε ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ και τέθηκε σε υπηρεσία το 1949 στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση.

Στη βιομηχανία Καλάσνικοφ επιβλήθηκαν κυρώσεις από τις ΗΠΑ το 2014, τη χρονιά που η Ρωσία προσάρτησε την ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία επέβαλαν δικές τους κυρώσεις στην εταιρεία φέτος.

newsit.gr

Shares