Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Κακοτεχνίες στην παραλία της Θεσσαλονίκης…..

Περπατώντας στην Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, ο εμβληματικός Λευκός Πύργος και ο Μέγας Στρατηλάτης Αλέξανδρος σε ταξιδεύουν σε άλλες εποχές, ενώ τα πάρκα σε γεμίζουν χρώματα.


Γρήγορα όμως διαπιστώνεις τις κακοτεχνίες γύρω σου.

Τα άδεια και βρώμικα, κατά τα άλλα ‘’μοντέρνα’’ σιντριβάνια, τα δύσοσμα, γεμάτα σκουπίδια νερά του Θερμαϊκού, οι παράνομοι αλλοδαποί μικροπωλητές, που πουλάνε την πραμάτεια τους ενώ καβγαδίζουν βρίζοντας ο ένας τον άλλο, Κάποιοι σε τραβούν πιεστικά απ’ το χέρι πουλώντας διάφορα μικροαντικείμενα, άστεγοι κοιμούνται στα παγκάκια μέρα μεσημέρι, (λαθραίοι)μετανάστες παίρνουν το μπάνιο τους στις βρύσες, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών, άνθρωποι ξαπλωμένοι κάτω στον δρόμο να ζητιανεύουν, τοξικομανείς και δημόσια ουρητήρια που φοβάσαι να πλησιάσεις.

Ανάμεσα σε όλα αυτά, μια απερίσκεπτη ενέργεια δημιουργεί άλλο ένα τεράστιο πρόβλημα, διαχωρίζοντας τους πολίτες σε πεζούς και οδηγούς, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια και των δυο συγχρόνως.

Δυο κίτρινες γραμμές, παράλληλα στη θάλασσα, οριοθετούν έναν νοητό ποδηλατόδρομο, οπού αριστερά και δεξιά του οικογένειες με παιδιά, ζευγάρια, παρέες και πολίτες απολαμβάνουν τον περίπατο τους.

Όπως περπατάς και πριν το καταλάβεις, έχεις βρεθεί εντος των γραμμών, ανάμεσα σε ποδήλατα, μικροάμαξες και ηλεκτρικά πατίνια, που τρέχουν σαν τρελλά και τους οδηγούς τους να φωνάζουν και να βρίζουν που βρέθηκες στον δρόμο τους, ο οποίος είναι ακριβώς επάνω και μέσα στον δικό σου, με αυτή την σχεδόν αόρατη οριοθέτηση, που θέτει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα και των δυο πλευρών.

Η απερίσκεπτη δημιουργία αυτού του ποδηλατοδρόμου, εντος του πεζόδρομου της παραλιακής, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των οδηγών και των πεζών.

Πόσο περισσότερο, όταν αρκετό από το μήκος του δεσμεύεται στα λίγα μέτρα παράλληλα της Λεωφόρου Νίκης, όπου ανά πάσα στιγμή σε μια λάθος κίνηση οποιοσδήποτε, μπορεί να βρεθεί ανάμεσα σε αυτοκίνητα που τρέχουν, με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Πότε επιτέλους, θα αντιληφθούν οι αρχές του δήμου της Θεσσαλονίκης, πως με τον ποδηλατόδρομο αυτό ανάμεσα στους πεζούς, τους αφήνει εκτεθειμένους;

Ως πότε, θα παίζει με την ασφάλεια μικρών παιδιών και των ίδιων των οδηγών; πόσα συμβάντα, καβγάδες και μικροατυχήματα καθημερινά δεν καταγράφονται;; πόσες διαμάχες μεταξύ των πολιτών να ψάχνουν το δίκιο τους, ο καθένας από την δική του πλευρά;;

Πότε επιτέλους οι υπεύθυνοι, θα ενδιαφερθούν για την ασφάλεια των πολιτών αυτής της πόλης;
πότε θα αναλάβουν τις ευθύνες τους;;

 

Γράφει η Ελένη Μπαλαλοπούλου

Shares