Πέμπτη , 26 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Kακοκαιρία:«Πνίγηκε» από τη βροχή Κορυδαλλός, Τατόι – Πώς θα κινηθεί η καταιγίδα….

Kακοκαιρία:«Πνίγηκε» από τη βροχή Κορυδαλλός, Τατόι - Πώς θα κινηθεί η καταιγίδα....

Ο καιρός τις επόμενες ώρες σε χάρτες: Κακοκαιρία με καταιγίδες τις επόμενες ώρες σε  Θράκη, νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τοπικά στην Κρήτη


Η κακοκαιρία σάρωσε την Αττική, με τις περιοχές του Άνω Κορυδαλλού και του Τατοΐου να δέχονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, ενώ  το μέτωπο των καταιγίδων κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, κινήθηκε ανατολικά δίνοντας μεγάλα ύψη βροχής κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Μeteo.gr, το μέτωπο των καταιγίδων τις επόμενες ώρες θα επηρεάσει τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τοπικά την Κρήτη.

Στη δορυφορική εικόνα που ακολουθεί, απεικονίζεται το μέτωπο των καταιγίδων στις 08:00 το πρωί, το οποίο διασχίζει το Αιγαίο, ενώ με κίτρινους αστερίσκους σημειώνονται οι περιοχές όπου εκδηλώνονται καταιγίδες.

kakokairia_kairos_kataigides_meteo_kairos_triti
Δορυφορική εικόνα το πρωί της Τρίτης, στην οποία απεικονίζεται το μέτωπο των καταιγίδων να διασχίζει το Αιγαίο. Με κίτρινους αστερίσκους επισημαίνονται οι θέσεις των κεραυνών

Ισχυρές βροχές σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες της Τρίτης  και στην περιοχή της Αττικής, με σημαντικά ύψη να εκδηλώνονται κυρίως στα κεντρικά τμήματα του νομού.

Σύμφωνα με το Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr (Σχήμα 2), τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν στο μετεωρολογικό σταθμό του Άνω Κορυδαλλού με 43 mm και στην περιοχή του Τατοΐου με 33 mm.

kakokairia_kairos_triti_kataigides_xartis_meteo
Χάρτης ημερήσιου ύψους βροχής έως τις 08:20 το πρωί της Τρίτης 13/10, για την περιοχή της Αττικής, όπως καταγράφτηκε από το δίκτυο σταθμών του Μετεωρολογικού και Κλιματικού Παρατηρητηρίου Αττικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Μeteo.gr, το μέτωπο των καταιγίδων τις επόμενες ώρες θα επηρεάσει τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τοπικά την Κρήτη (Χάρτης 3), ενώ με εξαίρεση τα δυτικά τμήματα όπου θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές και καταιγίδες, στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γρήγορη βελτίωση.

kairos_vroxes_kataigida_xartes_meteo_vrexei
Εκτιμώμενα ύψη βροχής για το διάστημα 09:00 – 12:00 της Τρίτης 13/10, σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Πού βρέχει τώρα – Χάρτης του meteo

kairos_tora_vrexei_meteo

 

πρωτο θεμα

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares