Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Κακοκαιρία «Eva»: 108 κλήσεις έκτακτης ανάγκης σημειώθηκαν μέσα στο διήμερο Σαββάτου – Κυριακής

Η κακοκαιρία «Eva» σήμανε συναγερμό στην πυροσβεστική υπηρεσία για επικίνδυνες καταστάσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, χρειάστηκε να παρέμβει για να απομακρύνει ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν σε όγκους υδάτων.

Στη διάρκεια της κακοκαιρίας «Eva», το διήμερο Σαββάτου – Κυριακής (05 – 06.11.2022), οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας επενέβησαν σε 108 κλήσεις για βοήθεια. Ειδικότερα, για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων και απομακρύνσεις ανθρώπων σε ασφαλή σημεία, στις παρακάτω περιοχές της χώρας:

 

Συγκεκριμένα:

Στην Περιφέρεια Αττικής, 59 κλήσεις, εκ των οποίων 18 για αντλήσεις υδάτων, 31 για κοπές δέντρων, 7 για αφαιρέσεις αντικειμένων και 3 για απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 8 κλήσεις, εκ των οποίων 3 για αντλήσεις υδάτων και 5 για κοπές δέντρων.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 1 κλήση για κοπή δέντρου.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, 10 κλήσεις, εκ των οποίων 2 για αντλήσεις υδάτων και 8 για κοπές δέντρων.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 4 κλήσεις, εκ των οποίων 3 για κοπές δέντρων και 1 για αφαίρεση αντικειμένου.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου 12 κλήσεις, εκ των οποίων 1 για άντληση υδάτων, 10 για κοπές δέντρων και 1 για αφαίρεση αντικειμένου.

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων 11 κλήσεις, εκ των οποίων 3 για αντλήσεις υδάτων και 8 για κοπές δέντρων.

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 2 κλήσεις για κοπές δέντρων.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 1 κλήση για κοπή δέντρου.

Κακοκαιρία «Eva»: Το νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Υπενθυμίζεται, ότι, την Κυριακή (06.11.2022), η ΕΜΥ εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Eva, έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (07.11.2022).

Η κακοκαιρία έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Σύμφωνα με τη επικαιροποιημένη ανακοίνωση, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στο ανατολικό Αιγαίο από την περιοχή Σάμου – Ικαρίας και νοτιότερα μέχρι και τα Δωδεκάνησα.

 

Κακοκαιρία «Eva»: Οδηγίες «επιβίωσης»
Όλοι οι πολίτες και ειδικά όσοι οδηγούν, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά βασικές οδηγίες αυτοπροστασίας δεδομένου ότι και τη Δευτέρα (07.11.2022), αναμένεται να συνεχιστούν τα φαινόμενα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

* Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων

* Έχετε πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

* Μη διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

 

 

newsit.gr

Shares