Πέμπτη , 13 Ιουνίου 2024
Τελευταία Νέα

Κακοκαιρία Daniel: Μαζεύουν πάνω από 2.600 νεκρά ζώα σε Καρδίτσα, Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο

provata1289_

Θα οδηγηθούν για αποτέφρωση σε Ημαθία, Κοζάνη και Αρκαδία – Προσοχή, σκληρές εικόνες!

Υπεύθυνη για τον πνιγμό χιλιάδων ζώων υπήρξε η κακοκαρία Daniel σε περιοχές ωπου επλήγησαν στη Θεσσαλία, για τα οποία έχει ξεκινήσει διαδικασία περισυλλογής για αποτέφρωση σε Ημαθία, Κοζάνη και Αρκαδία.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, στο πλαίσιο του «Προγράμματος Περισυλλογής Νεκρών Ζώων» της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει ξεκινήσει η διαδικασία περισυλλογής νεκρών ζώων από περιοχές όπου τα πλημμυρικά φαινόμενα έχουν υποχωρήσει και είναι δυνατή η πρόσβαση των οχημάτων. Η επιχείρηση γίνεται με δυσκολίες λόγω της λάσπης και των απόνερων.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Π.Ε. Καρδίτσας επιχειρούν 13 οχήματα για την περισυλλογή 1.500 χοίρων και 1.150 προβάτων. Στην Π.Ε. Μαγνησίας επιχειρείται η περισυλλογή 1.000 προβάτων σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο, καθώς και βοοειδών, όπου καταστεί εφικτό.

Οι εγκαταστάσεις της Μονάδας Διαχείρισης Νεκρών Ζώων βρίσκονται στη ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας, όπου δεν είναι δυνατή η πρόσβαση λόγω των πλημμυρικών φαινομένων. Για το λόγο αυτό, τα νεκρά ζώα μεταφέρονται προς αποτέφρωση σε μονάδες της Ημαθίας, Κοζάνης και Αρκαδίας.

Το Συντονιστικό Όργανο που έχει συσταθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Απόστολο Μπίλλη και υπηρεσιακά στελέχη της Κτηνιατρικής θα ενημερώνει διαρκώς για την εξέλιξη της διαδικασίας και για τις ενέργειες στις οποίες καλούνται να προβούν οι κτηνοτρόφοι, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες ΥΠΑΑΤ και ΕΛΓΑ.

Πηγή: protothema.gr

Shares