Τρίτη , 26 Σεπτεμβρίου 2023

Κακοκαιρία Daniel: Επιτήδειοι προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες με πρόσχημα αποζημιώσεις

Συστάσεις της ΕΛΑΣ προς τους πολίτες των πλημμυρισμένων από την κακοκαιρία Daniel περιοχών στη Θεσσαλία, για περιστατικά προσπάθειας εξαπάτησης με πρόσχημα τις αποζημειώσεις

Περιστατικά προσπάθειας εξαπάτησης πολιτών με πρόσχημα τις αποζημιώσεις για την κακοκαιρία Daniel έχουν εμφανιστεί στη Θεσσαλία, με την ΕΛ.ΑΣ. να εφιστά την προσοχή των κατοίκων των πλημμυρισμένων περιοχών.

Μετά τις συλλήψεις που πραγματοποίησε η αστυνομία για διαρρήξεις και κλοπές σε κατοικίες, που είχαν εγκαταλείψει οι ένοικοι λόγω των πλημμυρών, τώρα επιτήδιοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση προσπαθώντας να επωφεληθούν οικονομικά.

Προφασιζόμενοι λογιστές ή υπαλλήλους τράπεζας και εφορίας επικοινωνούν με ανυποψίαστες πολίτες είτε τηλεφωνικά είτε μέσω email και παραπέμπουν σε ιστοσελίδες που στην πραγματικότητα οδηγούν στην υποκλοπή των τραπεζικών στοιχείων των πολιτών.

Έτσι, η Ελληνική Αστυνομία συμβουλεύει τους πολίτες να μην μοιράζονται τους προσωπικούς τους κωδικούς και σε κάθε περίπτωση να επικοινωνούν με την τράπεζά τους.

 

newsbomb.gr

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares