Τετάρτη , 23 Οκτώβριος 2019
Τελευταία Νέα

ΚΑΚΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ: Αυτή η εξέλιξη ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ τον Ερντογάν…

Ο παραιτηθείς στις 8 Ιουλίου από το κόμμα του Ερντογάν , πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ali Babacan, μιλώντας στη τουρκόφωνη εκπομπή του BBC ανακοινώσε ότι στα τέλη Νοεμβρίου και στις αρχές Δεκεμβρίου θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης του νέου κόμματος από παλιά ιδρυτικά στελέχη του ισλαμικού κόμματος ΑΚΡ.

Ο Ali Babacan εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το νέο κόμμα θα έχει μεγάλη απήχηση και προανήγγειλε πολλές προσχωρήσεις από το κόμμα του Ερντογάν.

Ως τα δυο βασικά ιδρυτικά στελέχη του νέου κόμματος προβάλλονται οι Αλί Μπαμπατζάν και ο γνωστός πρώην υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν θα συμμετάσχει και ο πρώην πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ. Ο πρώην αντιπρόεδρος Bülent Arinç, δεν φαίνεται να προσχωρεί στον νέο κόμμα καθώς δήλωσε αμφιβολίες για την ορθότητα του εγχειρήματος.

Το σίγουρο είναι πως το νέο αυτό κόμμα θα αποτελέσει το μεγαλύτερο πολιτικό αγκάθι για τον Ερντογάν, καθώς αναμένεται να προκαλέσει διαρροή δυσαρεστημένων στελεχών από το κόμμα του.

nikosxeiladakis.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares