Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

O Καιρός την Πέμπτη: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες – Επιμένει η αφρικανική σκόνη

Καιρός: Η πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη, 2 Μαρτίου από την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Την Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Από το μεσημέρι οι βροχές θα ενισχυθούν και θα επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά της χώρας, με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι κυρίως στην Πελοπόννησο, όπου και υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων, στην Κεντρική και Δυτική Στερεά και στο Ιόνιο.

Χιονοπτώσεις αναμένονται σε περιοχές άνω των 1.400 μέτρων της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες κυρίως στα δυτικά και νότια και κατά τόπους θα σημειωθούν λασποβροχές.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 4 έως 14, στη Θεσσαλία από 8 έως 14, στην Ήπειρο από 5 έως 16, στη Στερεά από 7 έως 19, στην Πελοπόννησο από 6 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 15, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 8 έως 17, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 21, στις Κυκλάδες από 11 έως 18, στα Δωδεκάνησα από 9 έως 21 και στην Κρήτη από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 Μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ και το απόγευμα στα νότια έως 5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων και ασθενών βροχών στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις, ενώ βροχές θα σημειωθούν κυρίως μετά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

 

newsbomb.gr

Shares