Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Καιρός: Στο «μάτι» της κακοκαιρίας η Ζάκυνθος – Προβλήματα λόγω ισχυρής καταιγίδας

Καιρός: Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζει η Ζάκυνθος, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας – Δρόμοι «ποτάμια» και κατολισθήσεις – Επί ποδός η Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς κατοίκων

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας βρίσκεται η Ζάκυνθος από τα ξημερώματα της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου με το επίπεδο βροχόπτωσης να βρίσκεται στην κατηγορία 3.

Με απόφαση του Δημάρχου κλειστές θα παραμείνουν σήμερα 26/01 όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ζακύνθου, (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια). Η υλοποίηση των μαθημάτων στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας θα γίνει με τηλεκπαίδευση, ενώ θα εξεταστεί μέσα στην ημέρα η λειτουργία τους για την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου.

Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι κάτοικοι από το βράδυ της Τετάρτης 25/01. Πενήντα Ρομά σε καταυλισμό κοντά στο αεροδρόμιο κινδύνευσαν και χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν με μπουλντόζες και να μεταφερθούν σε οικοτροφείο. Σε δύο περιπτώσεις έγιναν απεγκλωβισμοί κατοίκων από τα σπίτια τους καθώς πλημμύρισαν.

Επικίνδυνο πέρασμα. Σε ποτάμι μετατράπηκε δρόμος στο Βανάτο
Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στη Λιθακιά και το Βασιλικό με αποτέλεσμα να αποκλειστούν οι περιοχές.

Εκτός αυτών η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει στον Λαγανά, όταν πέντε νέοι θέλησαν να βγουν βόλτα με τους δρόμους να είναι κυριολεκτικά ποτάμι.

 

newsbomb.gr

 

Shares