Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Καιρός σήμερα: Λιακάδα ανήμερα των Χριστουγέννων – Χιόνια και βροχές από αύριο (Βίντεο)

Καιρός σήμερα – Λιακάδα σήμερα – Χιόνια και βροχές από αύριο

Λιακάδα επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα με σποραδικές βροχές από το μεσημέρι στις ανατολικές νησιωτικές περιοχές, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Ωστόσο, από το Σάββατο αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, ενώ τα φαινόμενα θα είναι έντονα σε κάποιες περιοχές. Στα ορεινά δεν αποκλείεται να υπάρξει και χιονόπτωση.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου έκανε λόγο για ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το πρωί του Σαββάτου και από τα δυτικά, ενώ από το βράδυ είναι πολύ πιθανό χιονοπτώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους και σε χαμηλά υψόμετρα, στη βορειοδυτική Ελλάδα, αλλά και κατά μήκος των βόρειων συνόρων της χώρας.

Πρόγνωση καιρού για τα Χριστούγεννα

Στα δυτικά, τα νότια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές κυρίως στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και το πρωί θα σχηματιστούν ομίχλες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για το Σάββατο 26-12-2020

Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα σταδιακά στα δυτικά θα ενταθούν και από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές που αργά τη νύχτα στη Θεσσαλία θα ενταθούν.

Χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα βορειοδυτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6, στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

Shares