Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Καιρός – Λαγουβάρδος: Χιόνια μέχρι το μεσημέρι και νέος «γύρος» το βράδυ και στην Αττική – Μήνυμα του 112

Χιόνια αναμένεται να πέφτουν μέχρι το μεσημέρι στην Αττική, στην Εύβοια, στην Βοιωτία και στην Φθιώτιδα και στην Μαγνησία, καθώς η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» συνεχίζει να επελαύνει.

Μολώντας στο newsit.gr, ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνος της ιστοσελίδας meteo.gr, Κώστας Λαγουβάρδος προβλέπει πως η κακοκαιρία θα ενταθεί το βράδυ της Τρίτης και θα πέσουν και πάλι χιόνια.

Ο Κώστας Λαγουβάρος κάνει λόγο για επαναλαμβανόμενο καιρικό μοτίβο μέχρι την Πέμπτη.

Χιόνια μέχρι το μεσημέρι και νέος γύρος το βράδυ

Ο Κώστας Λαγουβάρδος επισημαίνει ότι σήμερα «θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις μέχρι το μεσημέρι σε περιοχές της Εύβοιας, της Μαγνησίας, της ανατολικής Στερεάς και λίγα φαινόμενα στην Αττική. Από το μεσημέρι και μετά περιμένουμε εξασθένηση των φαινομένων αλλά πιθανότατα από αργά το βράδυ να έχουμε εκ νέου χιονοπτώσεις σε αυτό το τμήμα της χώρας. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και το λεκανοπέδιο, κυρίως όμως τα βόρεια-βορειοανατολικά τμήματά του. Σήμερα το βράδυ εώς και αύριο το πρωί, τα φαινόμενα θα είναι αρκετά έντονα κατά τόπους στην Βοιωτία, την Φθιώτιδα και σε περιοχές της Εύβοιας. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή και στην Εθνική οδό».

Νέα επιδείνωση το βράδυ της Τετάρτης

Για αύριο Τετάρτη, ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών αναφέρει μιλώντας στο newsit.gr ότι «μέσα στην ημέρα αναμένεται να έχουμε κάποια ύφεση, αλλά θα έρθει πάλι μία σχετική επιδείνωση το βράδυ της Τετάρτης προς ξημερώματα της Πέμπτης. Ο καιρός θα συνεχιστεί δηλαδή περίπου στο ίδιο μοτίβο. Γενικά έχει υπάρχουν αρκετά ”σπασίματα”, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν μεγάλα διαστήματα που ο καιρός ”ανοίγει” και ”κλείνει” οπότε και έχουμε ένταση των φαινομένων».

Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας

Όπως λέει, στην Αθήνα θα δούμε νιφάδες και στο κέντρο της Αθήνας, κυρίως τις βραδινές ώρες, αλλά εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξει χιονόστρωση. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο κ. Λαγουβάρδος “το πρόβλημα που θέλει προσοχή θα είναι στις βόρειες περιοχές της Αττικής, στο βόρειο τόξο δηλαδή του λεκανοπεδίου αλλά και στην Βοιωτία και την Φθιώτιδα, όπου υπάρχει μετατόπιση των συγκλίσεων και των έντονων φαινομένων που έχουν ήδη χιόνι. Χιονόπτωση θα παρατηρηθεί και στην Μαγνησία. Στην Κρήτη θα συνεχίσουν να σημειώνονται βροχές και χιόνια, ωστόσο τα φαινόμενα αναμένεται να σταματήσουν σήμερα το βράδυ (Τρίτης).

Από πότε θα αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία

Όσον αφορά στη θερμοκρασία, ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών επισημαίνει ότι «ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά από την Τετάρτη, αλλά θα είναι κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα μέχρι το Σάββατο.

Π.χ. στο κέντρο της Αθήνας, αυτές τις μέρες, η μέση μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 7-8°C, που ουσιαστικά είναι 7 βαθμοί κάτω από τα κανονικά επίπεδα. Ίσως στο Σαββατοκύριακο θα πάμε στους 10°C”. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, το Σαββατοκύριακο θα ανοίξει ο καιρός καθώς δεν αναμένονται φαινόμενα. Στις περιοχές βέβαια που θα έχει ακόμα χιόνι, θα έχουμε χαμηλές ελάχιστες θερμοκρασίες. Θα υπάρχει παγετός οπότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή και στην οδήγηση και στο περπάτημα”.

πληροφορίες newsit.gr

Shares