Πέμπτη , 19 Μαΐου 2022
Τελευταία Νέα

Καιρός Κυριακή του Πάσχα και Μεγάλη Εβδομάδα: Πρόγνωση – Οι θερμοκρασίες στο σούβλισμα του οβελία (LIVE εικόνα δορυφόρου)

Καιρός Κυριακή του Πάσχα και την Μεγάλη Εβδομάδα: Πρόγνωση για όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα – Με τι θερμοκρασίες θα σουβλίσουμε

Καιρός Κυριακή του Πάσχα και την Μεγάλη Εβδομάδα:  Μπορεί να μην κάνουμε Πάσχα στο χωριό, ωστόσο ο καιρός θα είναι σύμμαχός μας.

Πάσχα 2021: Πόσα άτομα επιτρέπονται στο Πασχαλινό Τραπέζι και στο σούβλισμα του Οβελία

Μια πιο ξεκάθαρη εικόνα δίνουν πλέον τα πρώτα καιρικά προγνωστικά για την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, με τις θερμοκρασίες να θυμίζουν περισσότερο… καλοκαίρι παρά

Από την Πέμπτη το βράδυ και από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες την Παρασκευή θα επεκταθούν σε αρκετές περιοχές της βόρειας χώρας και το Σάββατο θα επηρεάσουν στο σύνολο τη χώρα

Από την Κυριακή των Βαΐων, κυρίως όμως από τη Μεγάλη Δευτέρα, ο καιρός βελτιώνεται σε όλη την Ελλάδα.

Καλοκαιρινή… Μεγάλη Εβδομάδα

Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, σύμφωνα και με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, θα έχουμε την πρώτη φετινή θερμή εισβολή, με αέριες μάζες προερχόμενες από την Αφρική να κυριαρχούν και να ανεβάζουν αισθητά το υδράργυρο, σε επίπεδο κοντά ή ακόμη και λίγο πάνω από τους 30 βαθμούς.

Πάσχα 2021: Πόσα άτομα επιτρέπονται στο Πασχαλινό Τραπέζι και στο σούβλισμα του Οβελία

Όλα δείχνουν πως πάμε για ένα Πάσχα με εξαιρετικές θερμοκρασίες και κυρίως ηλιόλουστο, ωστόσο τα προγνωστικά μοντέλα θα «κλειδώσουν» εντός της Μεγάλης Εβδομάδας.

Σε ό,τι αφορά στη θερμοκρασία, μέχρι και την Κυριακή θα διατηρηθεί στα σημερινά (σχεδόν) επίπεδα, παρουσιάζοντας μια μικρή υποχώρηση το Σαββατοκύριακο, λόγω της επερχόμενης μίνι κακοκαιρίας.

Από τη Μεγάλη Τρίτη, ωστόσο, αναμένεται σημαντική άνοδος με τον υδράργυρο να φλερτάρει σε πολλές περιοχές της κεντρικής και (κυρίως) της νότιας χώρας, ακόμα και με τους 30 βαθμούς.

Οι πρώτες θερμές αέριες μάζες από την Αφρική αναμένεται να κυριαρχήσουν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας στη Μεσόγειο και σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά δεδομένα, όπως μπορείτε να δείτε και στον χάρτη με την κίνηση των αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη, ο υδράργυρος θα διατηρηθεί σε καλοκαιρινά επίπεδα μέχρι και την Τετάρτη μετά το Πάσχα.

Δείτε στον προγνωστικό χάρτη του GFS:

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares