Πέμπτη , 29 Φεβρουαρίου 2024
Τελευταία Νέα

Καίγεται ο Έβρος – «Η φωτιά πλησιάζει τη Νίψα, την Πεύκα και το μοναστήρι»

«Οι φλόγες “γλείφουν” αυτές της κοινότητες», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιαννης Ζαμπούκης

Συναγερμός σήμανε το πρωί (19/08) στην Πυροσβεστική, για φωτιά στην περιοχή Μελία της Αλεξανδρούπολης. Αμέσως κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

«Η φωτιά πλησιάζει τη Νίψα, την Πεύκα και το μοναστήρι στο Αετοχώρι. Οι φλόγες “γλείφουν” αυτές της κοινότητες», υπογράμμισε ο Δήμαρχος ΑλεξανδρούποληςΓιάννης Ζαμπούκης, μιλώντας στο newsbomb.gr, από την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Αετοχωρίου, όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή, ώστε να συντονίσει την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

«Βρίσκομαι στην κοινότητα του Αετοχωρίου, στο μοναστήρι. Η φωτιά πλησιάζει προς τα εδώ. Σε προηγούμενο χρόνο, έχουμε αδειάσει τις κοινότητες Πεύκα και Νίψα, οι φλόγες “γλείφουν” αυτές τις περιοχές. Περιμένουμε αγωνιωδώς να δούμε πώς ο άνεμος κατευθύνει την πυρκαγιά· έχουμε λάβει ενίσχυση περίπου 30 ατόμων από την Αθήνα, αλλά και τη Ροδόπη. Στο μοναστήρι του Αετοχωρίου, θα πραγματοποιείται προσέγγιση από τα εναέρια μέσα, όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες. Στο σημείο επιχειρούν πέντε τράκτορες και δύο ελικόπτερα», προσέθεσε ο κ. Ζαμπούκης.

Κλειστή παραμένει η Εγνατία Οδός λόγω της φωτιάς στην περιοχή – Μέσω Φερών διεξάγεται η κίνηση οχημάτων

Η κίνηση των οχημάτων με κατεύθυνση από και προς Αλεξανδρούπολη θα πραγματοποιείται από την Εθνική Οδό Φερών – Αλεξανδρούπολης, μέχρι να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα για τους οδηγούς.

 

 

 

 

Shares