Δευτέρα , 4 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Και το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο εναντίον της ευρωπαϊκής Super League

Με ψήφισμα, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τοποθετήθηκαν κατά της ευρωπαϊκής Super League (ESL), τονίζοντας την ανάγκη παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέρ ενός μοντέλου βασισμένου στην αθλητική αξία, όπου θα υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης σε όλους.

Το ψήφισμα θα τεθεί προς ψήφισμα στην ολομέλεια στο Στρασβούργο μεταξύ 22 και 25 Νοεμβρίου. Με αυτό, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητούν τη «χρήση του κανόνα 50+1» σχετικά με την ιδιοκτησία των ποδοσφαιρικών συλλόγων (οι ιδιώτες επενδυτές μπορούν να κατέχουν μόνο έως το 49% των μετοχών της εταιρείας) ως βέλτιστη πρακτική που χρησιμοποιούν κάποιες χώρες».

Ουσιαστικά, πρόκειται για υποστήριξη προς τη «λαϊκή συμμετοχή», δεδομένου ότι στη Bundesliga -με εξαιρέσεις τη Λεβερκούζεν και τη Βόλφσμπουργκ-όλοι οι σύλλογοι ανήκουν σε φιλάθλους-μέλη με ποσοστό 50% + 1.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση της Μπάγερν η ιδιοκτησία είναι το 75% της FC Bayern München eV (των φιλάθλων δηλαδή), και μόνο το υπόλοιπο – κατανεμημένο εξίσου – βρίσκεται στα χέρια μεγάλων επενδυτών, όπως η Adidas, η Audi και η Allianz που κατέχουν όλες από 8,33%.

real.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares