Πέμπτη , 29 Σεπτεμβρίου 2022

Και η Νέα Ζηλανδία ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων

Ουέλινγκτον, Νέα Ζηλανδία… οι πολίτες έχουν τελειώσει με τη Jacinda Ardern και την κυβέρνηση προσκείμενη προς την παγκοσμιοποίηση.

Πλημμύρισαν οι δρόμοι από τους πολίτες της Νέας  Ζηλανδίας, οι οποίοι ξεσηκώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στους κυβερνώντες που -σύμφωνα με τους ίδιους- δεν εκπληρώνουν τα συμφέροντα του λαού, αλλά μεγάλων ολιγαρχικών επιχειρηματικών συμφερόντων.

Συγκεκριμένα διαδήλωσαν κατά των υποχρεωτικοτήτων και μέτρων κατά του κορονοϊού, που καταδικάζουν σε περιορισμό των ελευθεριών των ανθρώπων και στην υφαρπαγή της καθημερινότητάς τους, όπως την ήξεραν.

Οι διαμαρτυρώμενοι απέφυγαν να κάνουν κατάληψη στο προαύλιο του κοινοβουλίου με την αστυνομία να είχε προειδοποιήσει με συλλήψεις, σε περίπτωση επανάληψης παρόμοιων επεισοδίων, όπως είχαν γίνει παλαιότερα.

“Η προηγούμενη διαδήλωση προκάλεσε σημαντικές αναταραχές στην πρωτεύουσα και κατέληξε σε χάος, καθώς οι διαδηλωτές που υποχωρούσαν έβαλαν φωτιά σε σκηνές και πέταξαν πέτρες κατά της αστυνομίας.”, γράφει η voanews.

Protesters gather on the grounds of New Zealand Parliament, as they demonstrate against what they consider as government encroachment on freedoms, in Wellington, Aug. 23, 2022.

Ενώ μερικά μέτρα έχουν αποσυρθεί, οι υγειονομικοί και κάποιες άλλες μερίδες πολιτών βρίσκονται ακόμα στο στόχαστρο των υγειονομικών μέτρων.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares