Τρίτη , 27 Σεπτεμβρίου 2022

Καυσόξυλα: Γιατί δεν μπορεί να ελεγχθεί η αισχροκέρδεια

Η ζήτηση στα καυσόξυλα έχει εκτοξευτεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όπως παρατηρούν οι επαγγελματίες αντίστοιχα όμως και οι τιμές έχουν πάρει την ανηφόρα, όπως διαπιστώνουν οι καταναλωτές.

Στην Αττική καταγράφονται αυξήσεις που φτάνουν έως και το 30% ενώ στις περιοχές της βόρειας Ελλάδας παρατηρούνται ανατιμήσεις ακόμη και κατά 60% σε κάποιες περιπτώσεις. Μεγαλύτερες συγκριτικά είναι οι αυξήσεις για πέλετ.

Στο πλαίσιο αυτό και εξαιτίας των ανοδικών τάσεων που εμφανίζουν οι τιμές όσο οδεύουμε προς τον χειμώνα, το υπουργείο Ανάπτυξης ετοιμάζεται να προχωρήσει σε παρέμβαση προκειμένου να «προλάβει» φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά, όπως άλλωστε προανήγγειλε τη Δευτέρα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα επιτρέψουμε να γίνει αισχροκέρδεια λόγω της αύξησης της τιμής του φυσικού αερίου». Εντός της εβδομάδας αναμένεται, όπως είπε, και σχετική σύσκεψη στο υπουργείο με τους εμπλεκόμενους φορείς της αγοράς.

Τι λέει για τις αυξήσεις στις τιμές στα καυσόξυλα ο Γιώργος Ασμάτογλου
Για το θέμα μίλησε στο Newsbomb.gr o αντιπρόεδρος Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Γιώργος Ασμάτογλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να γίνει μια τέτοια περέμβαση και να έχει αποτέλεσμα. Τα περισσότερα καυσόξυλα έρχονται από τη Βουλγαρία και μάλιστα έρχονται χωρίς τιμολόγια».

Και πρόσθεσε: «Πως μπορεί να επέμβει το κράτος και να ελέγξει την αισχροκέρδεια αν δεν υπάρχουν παραστατικά και τιμολόγια;»

πληροφορίες newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares