Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Καύσιμα: Με «σπασμένα φρένα» η τιμή της βενζίνης, έφτασε και τα 2,6 ευρώ

Δεν έχει τέλος το ράλι ανόδου στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης

Σε βραχνά για νοικοκυριά και επιχειρήσεις εξελίσσεται το θέμα της τιμής των καυσίμων με τις αυξήσεις να είναι συνεχείς και την κυβέρνηση να επιχειρεί να βάλει «φρένο» με μια σειρά νέων μέτρων αλλά και με την επέκταση όσων έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Ενδεικτικό της κατάστασης το γεγονός ότι βάσει της ιστοσελίδας fuelprices.gr η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων έφτασε πανελλαδικά τα 2,258 ευρώ/λίτρο ενώ για την 100αρα βενζίνη η τιμή έφτασε τα 2,405 ευρώ/λίτρο.

«Φωτιά» έχει πάρει και η τιμή του πετρελαίου κίνησης το οποίο είναι στα επίπεδα του 1,875 ευρώ/λίτρο καθώς, όπως λένε βενζινοπώλες, υπάρχει μια μικρή αποκλιμάκωση.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για να βάλει κανείς 40 λίτρα απλής αμόλυβδης με τη μέση πανελλήνια τιμή θέλει πλέον σχεδόν 90 ευρώ. Για το ντίζελ το ποσό αυτό διαμορφώνεται στα 76 ευρώ, εξανεμίζοντας ουσιαστικά το επίδομα που έχει δώσει η κυβέρνηση για να τονώσει τους οδηγούς.

Πανελλαδικά τα πρωτεία στην ακρίβεια όσον αφορά στην τιμή της αμόλυβδης κρατούν τα νησιά όπου σχεδόν σε όλα η μέση τιμή είναι υψηλότερη από την μέση πανελλαδική όπως προκύπτει από τους πίνακες του παρατηρητηρίου καυσίμων.

Μέσα σε μια εβδομάδα, δε, η αύξηση στην τιμή της αμόλυβδης σε μέση τιμή και πανελλαδικό επίπεδο ήταν της τάξης των 5 λεπτών καθώς από τα 2,204 την Κυριακή 15 Μαΐου έφτασε τα 2,258 την Κυριακή 22 Μαΐου.

πληροφορίες newsbomb.gr

Shares