Τρίτη , 27 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

”Καμπανάκι” Β. Όρμπαν & προς την Ελλάδα: ”Κινητή-βόμβα οι μετανάστες λόγω κορωνοϊού” – ”Πρέπει να προσέξουμε”…

''Καμπανάκι'' Β. Όρμπαν & προς την Ελλάδα: ''Κινητή-βόμβα οι μετανάστες λόγω κορωνοϊού'' - ''Πρέπει να προσέξουμε''...

Πραγματικά μια πολύ σοβαρή δήλωση έκανε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Β.Ορμπάν για την σχέση μεταξύ του κορωνοϊού και της μετανάστευσης γενικά…

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν προειδοποίησε για τις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας του κορωνοϊού, ενώ επεσήμανε ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ του ιού και της μετανάστευσης, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία προέδρευσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τσαρλς Μισέλ.

Ο Μπερταλάν Ααβάσι, γραμματέας Τύπου του Ορμπάν, δήλωσε στο Ουγγρικό πρακτορείο ειδήσεων MTI, ότι ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του ότι η Ουγγαρία επικεντρώνεται επί του παρόντος στην πρόληψη της εξάπλωσης της επιδημίας, ενώ έως τώρα υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις της ασθένειας στη χώρα.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι ουγγρικές αρχές έχουν τον έλεγχο της κατάστασης και όλοι όσοι εντοπίστηκαν να είναι θετικοί στον ιό, βρίσκονται σήμερα σε καραντίνα στα ουγγρικά νοσοκομεία.

Ο κ. Ορμπάν είπε επίσης ότι υπάρχει σαφής σύνδεση μεταξύ της επιδημίας και της μετανάστευσης, ιδιαίτερα της παράνομης μετανάστευσης, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι πολλοί “μετανάστες” προέρχονται από το Ιράν ή το Ιράκ, που αποτελούν δύο εστίες της νόσου.

Η ασθένεια εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ουγγαρία από δύο Ιρανούς φοιτητές που απέτυχαν να τεθούν μόνοι τους σε καραντίνα μετά την επιστροφή στην χώρα από το Ιράν και αρρώστησαν από την ασθένεια.

Από τότε τα κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 13 και υπάρχει αυξητική τάση. Μέχρι στιγμής, οκτώ από αυτές τις περιπτώσεις είναι Ιρανοί.

Για το λόγο αυτό, η Ουγγαρία ανέβαλε επ ‘αόριστον την αποδοχή περαιτέρω μεταναστών στις ζώνες διέλευσης κοντά στα σύνορα της Σερβίας.

Η ουγγρική κυβέρνηση εργάζεται για μέτρα στήριξης της εθνικής οικονομίας, τα οποία θα είναι μέτρα που θα είναι σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ, τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας προειδοποίησε ότι ο κορωνοϊός θα οδηγήσει σε μια δεκαετία «βάναυσης αλλαγής» για την Ουγγαρία και ότι η χώρα θα προσπαθήσει να βοηθήσει με κάποια δισεκατομμύρια ευρώ τις βιομηχανίες, οι οποίες θα επηρεαστούν περισσότερο από αυτήν την κρίση.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός τόνισε επίσης την υποδειγματική συνεργασία στην προστασία των συνόρων μεταξύ Ουγγαρίας και Αυστρίας.

Την Τρίτη, ο υπουργός Εσωτερικών της Ουγγαρίας, Sándor Pintér, συνάντησε τον Αυστριακό ομόλογό του Karl Nehammer, για να συντονίσουν τα μέτρα για τον ιό και να ξεκινήσουν μια συμφωνία ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με τους Ιταλούς που έφτασαν στα σύνορα κάθε χώρας.

Η Αυστρία έχει επίσης στείλει ένα αστυνομικό τμήμα στην Ουγγαρία για να βοηθήσει με συνοριακές περιπολίες και ελέγχους, ανέφερε το ουγγρικό υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωση.

Το πρόβλημα είναι πλέον πανευρωπαϊκό, ενώ εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε πολλά με το τι ακριβώς συμβαίνει, σε ότι αφορά τους χιλιάδες παράνομους μετανάστες στην τουρκική πλευρά των συνόρων του Έβρου.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares