Παρασκευή , 22 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

“Καμπανάκι” από τη DW: “Δυνητική απειλή ο κορoνοϊός για τα κέντρα φιλοξενίας «μεταναστών»”……..


Ανησυχητικό δημοσίευμα από το γερμανικό ΜΜΕ.


Περίεργο δημοσίευμα έκανε την εμφάνιση του από τη γερμανική DW, αναφέροντας ουσιαστικά πρόβλημα με την ασθένεια του κορoνοϊού σε σχέση με τους Σύριους «πρόσφυγες» από τη Μέση Ανατολή, οι οποίοι προέρχονται από μια χώρα (Συρία), της οποίας το σύστημα υγείας απλά δεν υφίσταται ουσιαστικά, λόγω του πολύχρονου πολέμου σε συνδυασμό με τα στρατόπεδα προσφύγων και στην Ελλάδα.

“Με το συριακό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης “σε κατάρρευση”, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, τα στρατόπεδα «προσφύγων» αντιμετωπίζουν τη δυνητική απειλή του COVID-19. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν εντοπιστεί επίσημα περιπτώσεις με τον κορονοϊό.

Καθώς οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν φόβους για επιδημία COVID-19 σε νησιά που φιλοξενούν πολλές χιλιάδες αιτούντες άσυλο αυτή την εβδομάδα, ο Τούρκος πρεσβευτής στις ΗΠΑ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η προσπάθεια πρόληψης της εξάπλωσης του κορονοϊού σε στρατόπεδα εκτοπισμένων από την Συρία, θα ήταν μια “αδύνατη αποστολή”, γράφει το γερμανικό άρθρο.

Οι αναλυτές προειδοποίησαν ότι και οι «πρόσφυγες» κινδυνεύουν και αυτοί από την παγκόσμια πανδημία, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι μια ρητορική, η οποία θα στιγματίσει τους ανθρώπους αυτούς, που διαφεύγουν του πολέμου αφού διατρέχουν κίνδυνο.

“Ο κίνδυνος είναι πολλοί άνθρωποι να χρησιμοποιήσουν αυτό το θέμα κατά των «προσφύγων»”, δήλωσε ο Rene Wildangel, πολιτικός συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων.

“Η συζήτηση [σχετικά με την είσοδο νέων προσφύγων στην Ευρώπη] είναι ήδη πολύ διχαστική και σκληρή. Αν υπάρχουν πρόσθετα επιχειρήματα που ισχυρίζονται ότι υπάρχει κίνδυνος αυτή τη στιγμή (λόγω ιού), αυτό θα μπορούσε πιθανότατα να βοηθήσει στο να στοχοποιηθούν αυτοί οι άνθρωποι”, φέρεται να δηλώνει ο ίδιος.

“Δεν υπάρχουν γνωστές περιπτώσεις εμφάνισης της νόσου σε στρατόπεδα με «πρόσφυγες» από τη Συρία, σύμφωνα όμως με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και το “ευάλωτο σύστημα υγείας της Συρίας, μπορεί να μην υπάρχει η ικανότητα να ανιχνευθούν περιστατικά με κορονοϊό, πόσο μάλλον στο να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε μια πιθανή επιδημία”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Hedinn Halldorssan.

“Εάν υπάρξει ένα μαζικό ξέσπασμα της νόσου τώρα, η κατάσταση θα γινόταν πολύ άσχημη”, δήλωσε ο Orwa Khalifeh, ειδικός της Συριακής Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας, ο οποίος δραστηριοποιείται στο Ιντλίμπ και προετοιμάζει ένα σχέδιο για την καταπολέμηση του ιού.

Θα θέσουμε μερικά απλά ερωτήματα αυτή τη στιγμή για τους χιλιάδες απελπισμένους ανθρώπους που βρίσκονται απέναντι των ελληνικών συνόρων, κάτω από άσχημες συνθήκες εδώ και πολλές ημέρες, στην Τουρκία.

Έχουν προβλέψει οι τουρκικές αρχές μέριμνα, στα μέτρα που έλαβαν σήμερα για τον κορονοϊό για τους Τούρκους πολίτες, για την περίθαλψη των χιλιάδων λαθρομεταναστών που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα;

Γνωρίζουν οι ίδιες αρχές αν ανάμεσα στους χιλιάδες δυστυχισμένους αυτούς ανθρώπους υπάρχουν περιπτώσεις με κορονοϊό;

Πως εισήλθαν όλοι αυτοί στην περιοχή αυτή( Παζαρκουλέ), χωρίς κανέναν ιατρικό έλεγχο μεσούσης της κρίσης του κορoνοϊού χωρίς καμία μέριμνα τόσο για τους ίδιους όσο και για τους Τούρκους κατοίκους;

Αντίθετα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν δήλωσε ότι χιλιάδες λαθρομετανάστες, θα περάσουν έτσι ή αλλιώς τα σύνορα με την Ελλάδα, για να κατευθυνθούν για την Ευρώπη.

Τις απαντήσεις έτσι και αλλιώς θα τις μάθουμε σε λίγες ημέρες όταν αποκαλυφθεί το τι πραγματικά γίνεται βασικά μέσα στην ίδια την Τουρκία με την κρίση αυτή

 

pentapostagma

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares