Δευτέρα , 28 Νοεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Καμπανάκι από αξιωματούχους προς ΗΠΑ – Οι λαθρομετανάστες πλησιάζουν τα σύνορα ενόψει εκλογών

Καθώς οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ πλησιάζουν γρήγορα, ένας αξιωματούχος της Γουατεμάλας προειδοποίησε τις αρχές των ΗΠΑ ότι τεράστιο τσουνάμι λαθρομεταναστών κατευθύνονται προς τα σύνορα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γουατεμάλας Napoleon Barrientos εξήγησε ότι η άνοδος των μεταναστών οφείλεται, εν μέρει, στους φόβους ότι οι Ρεπουμπλικάνοι μπορεί να ανακτήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου και να πιέσουν για σκληρότερα μέτρα με στόχο τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης.

Μιλώντας στην Daily Caller, ο Barrientos είπε ότι οι αρχές της Γουατεμάλας «έχουν πληροφορίες ότι θα έρθουν καραβάνια τις επόμενες εβδομάδες, ιδιαίτερα πριν από την ημερομηνία της 8ης Νοεμβρίου», προσθέτοντας ότι διεξάγουν επιχειρήσεις εντός της χώρας για να «σταματήσουν τη μετανάστευση. ” Πρόσθεσε ότι οι μετανάστες βασίζουν τις αποφάσεις τους να κάνουν το ταξίδι σε «πληροφορίες… ότι μετά τις [8 Νοεμβρίου], οι πολιτικές θα σκληρύνουν».

Ο υπουργός εσωτερικών της Γουατεμάλας εξήγησε ότι ενώ οι αρχές επιβολής του νόμου της Γουατεμάλας συνεργάστηκαν με το Μεξικό για να στοχεύσουν τα κοινά τους σύνορα, δεν υπήρξε μεγάλη επιτυχία που να ανακόψει τη ροή από την Ονδούρα προς τα νότια, όπου οι μετανάστες κατευθύνονται βόρεια κατά σωρό. Οι φόβοι των μεταναστών για ένα Κογκρέσο που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους δεν είναι αδικαιολόγητοι.

Νέα δημοσκόπηση έδειξε ότι το GOP προηγείται κατά μία μονάδα από τους Δημοκρατικούς σε ολόκληρο το έθνος, και οι δημοσκοπήσεις για πολλές από τις μεγάλες φυλές, όπως αυτές στην Πενσυλβάνια, την Αριζόνα και τη Γεωργία, δείχνουν μια στροφή προς τα δεξιά. Δημοσκόπηση του Reuters έδειξε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίζουν σε ζητήματα όπως το έγκλημα και η παράνομη μετανάστευση, με περισσότερους ψηφοφόρους να λένε ότι το GOP είχε περισσότερες πιθανότητες να λύσει τα προβλήματα σε σύγκριση με τους Δημοκρατικούς αντιπάλους τους. Αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί σε σκληρότερα μέτρα στα σύνορα μετεκλογικά, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες να εισέλθουν για όσους κάνουν το ταξίδι προς το Βορρά.

 

πηγή: The Post Millenial

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares