Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Κ.Βελόπουλος στη Βουλή: Δεν είστε κυβέρνηση, είστε τσίρκο…

H ομιλία-παρέμβαση του Κ.Βελόπουλου, Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, στο κοινοβούλιο σήμερα 04/12/2019 θα συζητηθεί καθώς οι τρέχουσες εθνικές εξελίξεις είναι ραγδαίες.ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ  ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΝΡΗΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ” ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΝΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ”

https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/570086323563033/

 

Οι συμφωνίες είναι καλές. Καλά κάνουμε και συμφωνούμε. Θα ήθελα όμως να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι όλα αυτά για τα διπλώματα και την κοινωνική ασφάλιση μπορεί να τα κάνει οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Αντιγράψτε τη Σερβία. Εχει κάνει μια τρομερή συμφωνία με την Ευρασιατική Ένωση που της επιτρέπει χωρίς δασμούς να μεταφέρει τα αγροτικά της προϊόντα σε μία τεράστια αγορά. Όταν σου ανοίγει τις πύλες της η Ευρασιακή Ένωση δεν μπορείς να κλείνεις τα μάτια και τα αυτιά.

https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/445681369663882/

Κλείνουμε τα αυτιά σε άλλες χώρες. Έχουμε επιβάλει κυρώσεις στην Ρωσία, έχουμε στείλει στρατό εκεί. Ας ανοίξουμε τους ορίζοντές μας. Ξέρετε ότι η συμφωνία με την Ευρασιατική ζώνη λέει ότι το 100% των αγροτικών προϊόντων των μελών της είναι υποχρεωμένη να τα απορροφήσει η Ένωση; Τα δικά μας προϊόντα δεν τα απορροφούν οι ευρωπαΪκές αγορές. Τα πετάμε και κάνουμε εισαγωγές από άλλες χώρες.

Έχουμε κάνει ένα μοιραίο λάθος στην πολιτική μας. Εχουμε μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική. Για ποιο λόγο έπρεπε να εμπλακούμε στην περιδίνηση εναντίον της Ρωσίας; Γιατί;

https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/999507033729210/

Γερμανία, ΗΠΑ κλπ χώρες δεν μας συμπαραστέκονται. Κανείς δεν μας συμπαραστέκεται. Η Γαλλία έθεσε βέτο για τα Σκόπια και ο Μητσοτάκης τον παρακαλά να μην θέσει βέτο.

https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/1408405725982253/

Δεν υπάρχει μόνο η Αμερική για να κάνουμε σχέσεις. Κάνετε πολυπολικές σχέσεις. Για ποιο λόγο να ανακατευτεί η Ελλάδα στο Ρωσικό Πατριαρχείο και να κάνουμε εχθρούς;

Η Σερβία κερδίζει από τις σχέσεις με την Ρωσία, την Κίνα, την ΕΕ. Η Ελλάδα τι κερδίζει; Δεν υπάρχουν μονοπολικές σχέσεις.

Ξέρετε τι είπε ο υπ.εξ. ο κ. Δένδιας ως απάντηση στις ιταμές προκλήσεις των Τούρκων; Η παρανομία δεν παράγει δίκαιο. Αυτή ήταν η απάντηση. Μα δεν υπάρχει δίκαιο στον κόσμο από την εποχή των σπηλαίων. Ποτέ δεν υπήρξε. Δίκαιο είναι ο νόμος του ισχυρού. Ο ισχυρός προχωρά όσο του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύναμος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του. Ο Θουκιδίδης το είπε αυτό.

https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/1009784672717504/

Χθες κατέθεσα μια επιστολή. Στην προμήθεια των βουλευτικών αυτοκινήτων λαμβάνει μέρος μία εταιρεία τουρκικών συμφερόντων. Είναι απαράδεκτο να αγοράσουμε από αυτούς. Εχουμε τόσες τουρκικές προκλήσεις και εμείς θα τους πληρώνουμε; Όχι. Να κάνουμε αυτό που πρέπει. Ο βουλευτής πρέπει να είναι σηματοδότης για τον πολίτη.

https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/809386262815504/

Αν η Τουρκία μας προκαλέσει, λέει ο κ. Μητσοτάκης, θα βρει απέναντί της την ΕΕ και τους συμμάχους της. Δηλαδή τι λέμε; Αν μας πειράξετε θα βάλουμε τους άλλους να σας δείρουν. Καταλάβετέ το. Είμαστε μόνοι μας. Μόνοι μας θα παλέψουμε. Πάντα ήμασταν μόνοι μας.

https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/1059777791021315/

Εχουμε αυτό που έγινε με τα ΜΟΕ. Άλλα λέει το Υπουργείο. Διαρρέει κάτι και μετά από 2 ώρες το αδειάζει ο πρωθυπουργός. Αυτό δεν είναι κυβέρνηση. Είναι τσίρκο. Δεν παίζουμε με αυτά τα πράγματα.

Ο κ. Τασούλας λέει θέλει να καλέσει τον πρόεδρο της βουλής της Λιβύης. Αυτόν του Χαφτάρ. Των άλλων δηλαδή. Καλά κάνει. Μακάρι να έρθει εδώ. Η παρουσία αυτή είναι πολύ έξυπνη γιατί μιλάμε για το αντίπαλον δέος στην άλλη κυβέρνηση που είναι φιλοτουρκική και τάσσεται εναντίον της Ελλάδας. Κάνει πράξεις που αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο. Διακόψτε κάθε σχέση μαζί τους.

https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/1042918939390317/

Αν οι Τούρκοι στείλουν αύριο το Γιαβούζ κάτω από την Κρήτη τι θα κάνουμε; Δεν πρέπει να συγκαλέσουμε το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών; Ή μήπως θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός μόνος του τι θα κάνει η Ελλάδα; Δεν πρέπει να υπάρξει μια κοινή απόφαση; Γι’ αυτό φωνάζουμε να κάνετε Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας για τη χώρα. Γιατί δεν το κάνετε;

https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/1337041629790782/

Προχθές στο συνέδριο της ΝΔ εμφανίστηκε ο κ. Σαμαράς από το πουθενά και μίλησε για πατριωτισμό, για λαθρομετανάστες κλπ. Ο κ. Σαμαράς δεν ήταν εκείνος που ψήφισε τον αντιρατσιστικό νόμο το 2012; Αυτός τον ψήφισε. Και σήμερα διώκεται με βάση μήνυση για ρατσιστικές δηλώσεις. Άλλο όμως τα λόγια και άλλο οι πράξεις.

https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/429724854645566/

Αν κάποιος θέλει να γίνει πρόεδρος ας γίνει. Αν θέλει να γίνει πρωθυπουργός ας γίνει. Δεν μπορεί όμως να εκμεταλλεύεται τον πατριωτισμό των Ελλήνων. Δεν μπορεί να στηρίζει τη ΝΔ που λέει ότι είναι υπέρ της πολυπολιτισμικής Ελλάδας και την ίδια ώρα να κάνει δηλώσεις πατριωτικές. Ξυπνήστε πριν είναι αργά. Γιατί θα είναι πολύ αργά όχι για εσάς αλλά για την Ελλάδα δυστυχώς.
Shares