Σάββατο , 19 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Κ. Γρίβας: Όταν δείχνουμε αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε τον εαυτό μας, η Τουρκία κάνει πίσω- Φυσικά η Κύπρος είναι μια άλλη χώρα αλλά ο ελληνισμός είναι ενιαίος….

Κ. Γρίβας: Όταν δείχνουμε αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε τον εαυτό μας, η Τουρκία κάνει πίσω- Φυσικά η Κύπρος είναι μια άλλη χώρα αλλά ο ελληνισμός είναι ενιαίος....

Όταν δείχνουμε αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε τον εαυτό μας, η Τουρκία κάνει πίσω. Φυσικά η Κύπρος είναι μια άλλη χώρα αλλά ο ελληνισμός είναι ενιαίος- Κ. Γρίβας στον FOCUS FM-ΗΧΗΤΙΚΟ


Σε μία περίοδο νηνεμίας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Αναπληρωτής Καθηγητής στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Γρίβας, μιλάει στον FOCUS FM και στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την καθημερινότητα» με τον Κωνσταντίνο Τουτσίδη.

Όσον αφορά τις τελευταίες ημέρες ηρεμίας που διανύουμε με την γείτονα χώρα, ο κ. Γρίβας σχολίασε: “ αυτό θα ήταν το αισιόδοξο κομμάτι. Υπάρχουνε έντονες υποψίες ότι προχωρούμε σ’αυτό που λέγεται διαπραγμάτευση, που κρύβει μέσα της ότι η ελληνική πλευρά έχει αποφασίσει να παραχωρήσει κομμάτι της εθνικής κυριαρχίας”.

Σε ερώτηση για την δυνατότητα συζήτησης με την Τουρκία ο καθηγητής απάντησε πως «διάλογος υπό αυτές τις συνθήκες είναι κάτι το αδιανόητο. Να συζητήσουμε τι κομμάτια από τις γεωπολιτικές μας σάρκες θα της δώσουμε για να την χορτάσουμε προσωρινά; Όταν δείχνουμε αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε τον εαυτό μας, η Τουρκία κάνει πίσω. Δεν είναι η υπερδύναμη που θέλει να μας πείσει ότι είναι. Υπάρχει στρατιωτική ισορροπία ανάμεσα στις δύο δυνάμεις.

Η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία είναι το φράγμα που την εμποδίσει τη Τουρκία στην γεωπολιτική υπερφιλοδοξία της να καταστεί μια μεγάλη δύναμη στην Ευρασία σχολίασε ο κ. Γρίβας ενώ για τις σχέσεις Ελλάδας- Κύπρου ανέφερε πως «δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια το σύστημα εξουσίας στην Ελλάδα, κρύβει την απροθυμία του να στηρίξει την δεύτερη χώρα με το επιχείρημα ότι η Κύπρος είναι μια ανεξάρτητη χώρα και δεν μπορούμε να παρεμβαίνουμε στις αποφάσεις της. Φυσικά η Κύπρος είναι μια άλλη χώρα αλλά ο ελληνισμός είναι ενιαίος.»

Αν δεν αναχαιτίσουμε αυτό το κύμα μεταναστών, η Ελλάδα ως χώρα και ο ελληνικός λαός έχουμε ημερομηνία λήξεως και μάλιστα πολύ κοντινή.

Οι εξοπλισμοί διασύρθηκαν και δαιμονοποιήθηκαν ως ο βασικός παράγοντας που οδήγησε την Ελλάδα στην οικονομική κατάρρευση και στα μνημόνια. Ελπίζω ότι θα αποδοθούν ευθύνες. Κρίσιμα οπλικά συστήματα αφέθηκαν να σαπίσουν. Πρέπει να ξεκινήσουμε με μία λογική απόκτησης και ανάπτυξης εγχώριων οπλικών τεχνολογιών.

Τέλος για την ακύρωση της συμφωνίας με την Γαλλία για την αγορά των φρεγατών ο κ. Γρίβας τόνισε πως αυτό αποτελεί ένα εθνικό έγκλημα στοχοποιώντας ως υποκινητές την Γερμανία και τις Η.Π.Α.

 

Ακούστε όλη την συνέντευξη:

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares