Δευτέρα , 3 Αυγούστου 2020
Τελευταία Νέα

Κ. Γρίβας αποκαλύπτει: Έλληνες αξιωματούχοι εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Τουρκίας …..

Κ. Γρίβας αποκαλύπτει: Έλληνες αξιωματούχοι εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Τουρκίας .....

Έλληνες αξιωματούχοι εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Τουρκίας – Κ. Γρίβας στον FOCUS FM – ΗΧΗΤΙΚΟ

«Ο όρος “τουρκική προκλητικότητα” είναι πολύ αδύναμος για να περιγράψει αυτό που γίνεται» δήλωσε στον FOCUS FM ο Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπολιτικής της ΣΣΕ και του ΕΚΠΑ, Kωνσταντίνος Γρίβας.

Να γίνει το σπίτι του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, Μουσείο Ελληνικής Γενοκτονίας…

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «FOCUS στη 1» με το Στέφανο Δαμιανίδη, ανέφερε ότι «δεχόμαστε επίθεση από την Τουρκία σε όλα τα επίπεδα».

«Η Τουρκία δεν διεκδικεί απλώς κάποια κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Επισήμως θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να χάσει ένα κομμάτι της εθνικής της υπόστασης.» υπογράμμισε ο κ. Γρίβας. Εξήγησε ότι «η Τουρκία θέλει να λειτουργήσει ως μια ευρασιατική δύναμη μεγάλου βεληνεκούς» και συμπλήρωσε ότι «για να το επιτύχει αυτό “οφείλει” να κυριαρχεί στον -κρισιμότατης σημασίας- χώρο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου».

Αναφορικά με το γεγονός ότι Τούρκοι αξιωματούχοι εκμεταλλεύονται ατυχείς δηλώσεις Ελλήνων πολιτικών, ο κ. Γρίβας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στο ελληνικό σύστημα εξουσίας που λειτουργεί ξεκάθαρα υπέρ των συμφερόντων της Τουρκίας».

 

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares