Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Kαι χωρίς ΝΕΡΟ και χωρίς ΡΕΥΜΑ η Θεσσαλονίκη! Εισαγγελική παρέμβαση…

Η βλάβη στον αγωγό της ΕΥΑΘ και τα προβλήματα που αυτή προκάλεσε επί πέντε ημέρες στην υδροδότηση της συμπρωτεύουσας, είχαν ως αποτέλεσμα να παρέμβει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών. Ο Λάμπρος Τσόγκας ζήτησε έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση στην Θεσσαλονίκη.Ο εισαγγελέας ζητά να διερευνηθούν τα αίτια ώστε να αποδοθούν ευθύνες. Αλλά και να διαπιστωθεί εάν προκύπτει κίνδυνος μόλυνσης από τo νερό που διοχετεύτηκε στους καταναλωτές.

Παράλληλα, ζητά να διενεργηθεί έλεγχος στην ΕΥΑΘ και συγκεκριμένα στα κονδύλια που αυτή έλαβε για τη συντήρηση των υποδομών της.

Λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου, 31.03.2018, ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Γιάννης Κρεστενίτης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι ξεκίνησε η τροφοδοσία του δικτύου ύδρευσης της Θεσσαλονίκης από το νερό της Αραβησσού, δεδομένου ότι πληροί πλέον τις απαραίτητες υγειονομικές διατάξεις.

Η όλη κατάσταση έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους της πόλης. Έχει προκαλέσει, όμως, και κόντρες σε πολιτικό επίπεδο. Το μεσημέρι του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης για το ζήτημα, μετά και τη βλάβη στον αγωγό της ΕΥΑΘ που μεταφέρει το νερό στην Αραβησσσό.

Ανέφερε ακόμη ότι το νερό που προέρχεται από τις πηγές της Αραβησσού τροφοδοτεί την πόλη. Καθώς έχει απαλλαγεί από τη θολότητα που είχε μετά την αποκατάσταση της βλάβης του αγωγού και είναι πλέον κατάλληλο για κατανάλωση. Η εξομάλυνση της υδροδότησης θα γίνει ωστόσο σταδιακά όλο το επόμενο εικοσιτετράωρο, προκειμένου να πληρωθούν οι δεξαμενές και το εσωτερικό δίκτυο της πόλης, ανέφερε η ΕΥΑΘ.

Όσον αφορά στις περιοχές για τις οποίες ανακοινώθηκε ότι θα έχουν 24ωρη διακοπή, εφόσον συνεχιστεί ομαλά η τροφοδοσία με νερό Αραβησσού, θα έχουν συντομότερη αποκατάσταση. Ειδικά για το κέντρο πόλης, η ενίσχυση του δικτύου με το νερό της Αραβησσού αναμένεται να αποκαταστήσει τις επόμενες ώρες τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

Την ίδια ώρα και σα να μην έφταναν τα προβλήματα με το νερό, υπάρχουν περιοχές στην Θεσσαλονίκη που θα μείνουν και χωρίς ρεύμα! Πιο συγκεκριμένα, στο… σκοτάδι θα μείνουν σήμερα, Κυριακή 1 Απριλίου περιοχές στους δήμους Θεσσαλονίκης και Θερμαϊκού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΔΔΗΕ, διακοπές ρεύματος θα σημειωθούν:

– Από τις 8.00 έως τις 14.00, στην Επανομή του Δήμου Θερμαϊκού. Και συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ των οδών ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΟΥ – ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΣΧΟΛΕΙΟΥ – ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ – ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ κ.λ.π. Καθώς επίσης και το ΕΠΑΛ – ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΓΗΠΕΔΟ – ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ. Αλλά και τα αρδευτικά που βρίσκονται στον δρόμο προς ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

– Από τις 10.30 έως και τις 13.30 στον δήμο Θεσσαλονίκης. Και συγκεκριμένα στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Καραολή και Δημητρίου, Πηνειού, Γλαδστώνος, Παπαζώλη, Παπαρηγοπούλου, Ολύμπου, Μαβίλλη, Καλλινικου, Πλατεία Δημοκρατίας, Κ.Παλαμα.

Με πληροφορίες από: thestival.gr
newsit.gr

Shares