Κυριακή , 20 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Kρίσιμες στιγμές! Ο Τραμπ δέχεται ΠΙΕΣΕΙΣ για την Τουρκία…

Kρίσιμες στιγμές! Ο Τραμπ δέχεται ΠΙΕΣΕΙΣ για την Τουρκία…

Αμερικανοί γερουσιαστές καλούν τον Ντόναλντ Τραμπ να αναλάβει δράση κατά επτά κρατών συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, γύρω από την παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών.

Όπως αναφέρει ο Αμερικανός γερουσιαστής και πρόεδρος της Επιτροπής του Ελσίνκι, Ρότζερ Γουίκερ, «οι ιδρυτές μας έκαναν την θρησκευτική ελευθερία ακρογωνιαίο λίθο της χώρας μας, και ο Πρόεδρος Τράμπ κουβαλά αυτή την κληρονομιά κάνοντας την θρησκευτική ελευθερία ακρογωνιαίο λίθο της προεδρίας του.

Αυτή η απόφαση είναι το προοίμιο για δράση σε μια περιοχή όπου κυβερνήσεις έχουν συχνά επιτεθεί στη θρησκευτική ελευθερία αντί να την προστατεύουν. Όταν τα κράτη λαμβάνουν μέτρα προς τη βελτίωση, όπως έχει κάνει το Ουζμπεκιστάν, θα πρέπει να βοηθούμε και να τονώνουμε τις προσπάθειές τους.

Προσδιορίζουμε το Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία ως ‘Κράτη Ειδικής Παρακολούθησης για σκληρή παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών, το Καζακστάν για το εάν συνεχίσει να σκληραίνει τους περιορισμούς στην θρησκευτική ελευθερία και καλούμε σε κυρώσεις κατά Τούρκων αξιωματούχων υπεύθυνων για την κράτηση του Άντριου Μπράνσον, του Αμερικανού πάστορα που έχει φυλακιστεί στην Τουρκία από τον Οκτώβριο του 2016».

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares