Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ήταν απαίτηση, έγινε πράξη – Παραιτήθηκε η Τερέζα Μέι – Μένει στην πρωθυπουργία έως τις 7 Ιουνίου – Αποχώρησε με κλάματα…

Καταιγιστικές εξελίξεις στη Βρετανία στη σκιά του Brexit. “Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για τη συμφωνία αποχώρησης από την Ε.Ε.” είπε σε δήλωσή της η Τερέζα Μέι. “Προσπάθησα 3 φορές να πείσω τους βουλευτές αλλά δεν τα κατάφερα”. Θα μείνει επικεφαλής των Συντηρητικών έως τις 7 Ιουνίου. Τελείωσε τη δήλωσή της με δάκρυα στα μάτια. Δείτε τη συγκλονιστική στιγμή.Το Brexit που ψηφίστηκε στις 23 Ιουνίου 2016 μπορεί να μην έχει γίνει πραγματικότητα αλλά ανεβάζει και κατεβάζει πρωθυπουργούς στη Βρετανία. Μετά τον Ντέιβιντ Κάμερον, «θύμα» του έπεσε και η Τερέζα Μέι. Αυτό που πολλοί περίμεναν, αυτό που ακόμη και το ίδιο της το κόμμα απαιτούσε με όλους τους τρόπους, έγινε πράξη το μεσημέρι της Παρασκευής.

Αυτή τη φορά, η Τερέζα Μέι, η δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της Βρετανίας δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Η πίεση για το Brexit που έχει βαλτώσει ήταν τεράστια. Δεν μπόρεσε να την αντέξει ούτε κι εκείνη που όλες τις προηγούμενες φορές (και ήταν πολλές από τον Ιούλιο του ’16 όταν ανέλαβε καθήκοντα) είχε στυλώσει τα πόδια και αρνούνταν να παραιτηθεί.

Αυτή τη φορά, η Τερέζα Μέι, η γυναίκα που δεν ήθελε να τη λένε Θάτσερ, «λύγισε». Μεταφορικά και κυριολεκτικά. Με μια σύντομη δήλωσή της έξω από το Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι στις 7 Ιουνίου παραιτείται από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και άρα την πρωθυπουργία της Βρετανίας. «Δεν μπόρεσα να πείσω του βουλευτές«, είπε. Και στο τέλος, «λύγισε» και ψυχολογικά.

Τη στιγμή που έλεγε πως ήταν τεράστια τιμή της το ότι ήταν «η δεύτερη αλλά όχι η τελευταία γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας», η φωνή της άρχισε να σπάσει. Και με δάκρυα στα μάτια, έφυγε γρήγορα προς την πρωθυπουργική κατοικία. Όσα δάκρυα χρειάζονταν, είχαν καταγραφεί από τις κάμερες…

Δείτε τη δήλωση της Τερέζα Μέι

Shares