Τετάρτη , 5 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Ιταλικά ΜΜΕ – Η γεωργική ανασυγκρότηση του Πούτιν, είναι ένα θαύμα

Η ανάπτυξη της γεωργίας έχει γίνει ένας «μυστικός θρίαμβος» της Ρωσίας, πιστεύει η ιταλική Corriere della Sera: Η ρωσική γεωργία «ξεχειλίζει από υγεία» και φέτος η Ρωσία θα επιτύχει ρεκόρ εξαγωγών σιτηρών παρά όλα τα «τρομερά σενάρια».

Η Corriere della Sera τονίζει ότι παλαιότερα Αμερικανοί αγρότες “δεν επέτρεπαν στους Ρώσους πολίτες να λιμοκτονήσουν. Τώρα αυτή η ανάμνηση έχει μείνει κάπου στο μακρινό παρελθόν. Στη Ρωσία, “υπήρξε μια εκπληκτική αναβίωση της γεωργίας”

Από το 2000 έως το 2018, οι εξαγωγές γεωργικών προϊόντων από τη Ρωσία αυξήθηκαν 16 φορές και σήμερα η χώρα παράγει περισσότερα σιτηρά από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ρωσία και η Αμερική καταλαμβάνουν την τρίτη και τέταρτη θέση στην παγκόσμια παραγωγή μετά την Κίνα και την Ινδία, όπου όμως ζουν 1,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι, γι’ αυτό και αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τα περισσότερα από τα αγροτικά προϊόντα για τις εγχώριες ανάγκες

Ένα άλλο καλό νέο που «αρέσει ιδιαίτερα στη Μόσχα», αλλά το οποίο η Δύση προσπαθεί να αγνοήσει, σχετίζεται με τον αντίκτυπο της υπερθέρμανσης του πλανήτη στη γεωργία:

“Η κλιματική αλλαγή θα βλάψει τη γεωργία σε ορισμένες περιοχές, αλλά θα την ωφελήσει σε άλλες. Η Ρωσία, μαζί με τον Καναδά και τις Σκανδιναβικές χώρες, είναι σε νικηφόρα θέση”, λέει η Corriere della Sera

Ως αποτέλεσμα, η Ρωσία ελέγχει το 13-16% των παγκόσμιων εξαγωγών σιτηρών, ανάλογα με το έτος, και μέχρι το τέλος του 2022, οι ρωσικές εξαγωγές θα πρέπει να υπερβούν το επίπεδο του περασμένου έτους, όταν το ποσοστό έφτασε τους 37,2 εκατομμύρια τόνους.

Και η Ρωσία κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατάταξη των εξαγωγέων σιτηρών, — καταλήγει η Corriere della Sera

Αυτά να τα βλέπουμε εμείς που κάνουμε ότι μπορούμε να διαλύσουμε τον πρωτογενή τομέα, με ολέθριες συνέπειες για την επισιτιστική ασφάλεια της πατρίδας αλλά και την οικονομία.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares