Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2023

Ιταλία:Aναβάλλει την επικύρωση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας

«Εν μέρει με δική του ευθύνη, εν μέρει όχι, είναι ένας μη δημοφιλής θεσμός», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών

Τις τελευταίες εβδομάδες στην ιταλική πολιτική σκηνή συζητιέται έντονα η επαναφορά του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. O υπουργός Οικονομικών Τζανκάρλο Τζορτζέτι, έκανε γνωστή την πρόθεση της κυβέρνησης Μελόνι, να αναβάλλει την επικύρωση του εν λόγω μηχανισμού.

«Γνωρίζουμε ότι η χώρα μας έχει αναλάβει την σχετική υποχρέωση και ότι έως τώρα όλες οι άλλες χώρες προχώρησαν στην επικύρωση, αλλά υπό το φως των στοιχείων που ανταποκρίνονται στην σημερινή πραγματικότητα, προκύπτει η ανάγκη, πριν ληφθεί η απόφαση επικύρωσης ή μη επικύρωσης, να υπάρξει μια ευρεία συζήτηση στο κοινοβούλιο», είπε ο Τζορτζέτι στην βουλή της Ρώμης.

Πρόσθεσε, δε, ότι «πρόκειται για ένα θεσμό που διέρχεται κρίση και ο οποίος, προς το παρόν, βρίσκεται σε αναζήτηση έμπνευσης».

«Εν μέρει με δική του ευθύνη, εν μέρει όχι, είναι ένας μη δημοφιλής θεσμός», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών.

Όπως υπογραμμίζουν πολλοί σχολιαστές, το πρόβλημα που πρέπει να λύσει η Τζόρτζια Μελόνι, είναι η ύπαρξη διαφορετικών απόψεων στο εσωτερικό της κυβέρνησής της. Η Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι τάσσεται υπέρ της επικύρωσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ενώ η Λέγκα και τα Αδέλφια της Ιταλίας διατυπώνουν σοβαρές επιφυλάξεις.

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares