Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ιταλία: Τα σενάρια για την ολοκλήρωση της περιόδου στη Serie A…

Μετά από την 4η Μαΐου, υπάρχει άλλη μια ημερομηνία που η ιταλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου έχει σημειώσει: την Κυριακή 31 Μαΐου. Πράγματι, εκείνη την ημέρα, αν η εξέλιξη της πανδημίας το επιτρέπει, το ποδόσφαιρο στη γειτονική χώρα θα μπορούσε να ξεκινήσει και πάλι.

Στη Serie A υπάρχουν πάντως και οι αισιόδοξοι, που εκτιμούν ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί από τις 24 Μαΐου. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για εικασίες, αφού τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο, υπό το πρίσμα των πολλών μεταβλητών που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Προφανώς, το σημείο εκκίνησης είναι η απόλυτη θέληση για επανέναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, ακόμη κι αν δεν είναι η 31η Μαΐου αλλά αργότερα, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία είναι πεπεισμένη πως είναι σωστό και θεμιτό να θέλει να επιτύχει το στόχο της. Την Παρασκευή υπήρξε μια αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου Γκραβίνα και του Τζοβάνι Μαλαγκό (πρόεδρος Ολυμπιακής Επιτροπής), αφού ο τελευταίος είχε κατηγορήσει τον κόσμο του ποδοσφαίρου ότι συμπεριφέρεται διαφορετικά.

Ο Πετρούτσι, πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ, μίλησε επίσης για το θέμα χθες, έχοντας ήδη ανακοινώσει την πρόωρη λήξη της σεζόν. «Είναι αλήθεια ότι το ποδόσφαιρο, στο οποίο βρέθηκα για πολλά χρόνια, είναι μια τεράστια εταιρεία», δήλωσε στο Radio Rai.

«Αλλά απέναντι σε ό,τι συμβαίνει στην Ιταλία, με δέκα χιλιάδες θανάτους μόνο στη Λομβαρδία, γίνεται λόγος για οικονομικές επιπτώσεις; Εάν το ποδόσφαιρο, ή ένα άλλο άθλημα, θέλει να ανοίξει, είναι ελεύθεροι να το κάνουν, αλλά δεν μπορεί να ειπωθεί ότι αυτός είναι ο λόγος».

Ωστόσο, ο οικονομικός αντίκτυπος στην περίπτωση του ποδοσφαίρου δεν είναι απλώς ένα εσωτερικό γεγονός (500 εκατομμύρια οι απώλειες εάν δεν ολοκληρωθεί η σεζόν), αλλά έχει συνέπειες και για το κράτος, δεδομένου ότι ο λόγος γίνεται για τουλάχιστον 200 εκατομμύρια εισφορών.

Για να μην αναφερθεί επίσης ότι, μέσω του ποδοσφαίρου, χρηματοδοτούνται όλα τα άλλα αθλήματα, τα οποία, σε περίπτωση οριστικής διακοπής, θα αντιμετωπίσουν περαιτέρω ζημιές.

zougla.gr

Shares