Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ιταλία: Σχέδιο Ντράγκι για νέα παράταση του μειωμένου φόρου στα καύσιμα

Το νέο πακέτο μέτρων, που πιθανότατα θα εγκριθεί το δεύτερο εξάμηνο του Ιουλίου θα είναι ύψους περίπου 8 δισεκατομμυρίων ευρώ

Η ιταλική κυβέρνηση σχεδιάζει περαιτέρω μέτρα για να αμβλύνει τον αντίκτυπο των υψηλών τιμών της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της παράτασης στη μείωση των φόρων επί των καυσίμων έως τις αρχές Οκτωβρίου, ανέφερε η ιταλική εφημερίδα Il Messaggero.

Το νέο πακέτο μέτρων, που πιθανότατα θα εγκριθεί το δεύτερο εξάμηνο του Ιουλίου σύμφωνα με την εφημερίδα, θα είναι ύψους περίπου 8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το κόστος θα καλυφθεί από τις καλύτερες από τις αναμενόμενες οικονομικές και χρηματοοικονομικές επιδόσεις της Ιταλίας για φέτος.

Η νέα ελάφρυνση θα διαμορφώσει τις συνολικές δαπάνες της Ιταλίας για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης σε σχεδόν 40 δισεκατομμύρια ευρώ, ανέφερε η Il Messaggero σε δημοσίευμά της, επικαλούμενη πολλές πηγές που επεξεργάζονται το σχέδιο νόμου.

Στις 30 Ιουνίου, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι ενέκρινε μέτρα για τη στήριξη μακροπρόθεσμων συμβάσεων για εισαγωγές φυσικού αερίου, μείωση φόρων στους λογαριασμούς ενέργειας για τα νοικοκυριά και δάνειο 4 δισεκατομμυρίων ευρώ στον φορέα εκμετάλλευσης της ενεργειακής αγοράς GSE SpA, ενόψει του επόμενου χειμώνα.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα το πακέτο που ετοιμάζεται αυτή τη στιγμή θα περιλανβάνει:

  • Επέκταση της μείωσης κατά 0,3 ευρώ ανά λίτρο στους φόρους καυσίμων έως τις αρχές Οκτωβρίου.
  • Έκπτωση φόρου για τις εταιρείες ανάλογη με τις δαπάνες τους για φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια. Η έκπτωση έληξε στις 30 Ιουνίου και θα παραταθεί για άλλους τρεις μήνες.

Πηγή: newmoney.gr

Shares