Τρίτη , 27 Σεπτεμβρίου 2022

Ιταλία: Η Ομοσπονδία Ξενοδόχων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια

44234513

Η Ιταλική Ομοσπονδία Ξενοδόχων Federalberghi σήμανε συναγερμό σήμερα σε ό,τι αφορά το κόστος της ενέργειας και τις επιπτώσεις του στις επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα. “Έπειτα από δύο χρόνια τρομερών δοκιμασιών, ενώ επιχειρήσεις μας προσπαθούσαν να ξανασταθούν στα πόδια τους, βρίσκονται και πάλι τώρα χωρίς οξυγόνο”, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Federalberghi, Μπερνανμπό Μπόκα.

Παράλληλα, στάθηκε στην μεγάλη ανησυχία που προκαλούν “το συνεχώς αυξανόμενο κόστος της ενέργειας, ο πληθωρισμός που καλπάζει και οι ενδείξεις οικονομικής ύφεσης”.

Η Ιταλική Ομοσπονδία Ξενοδόχων παρουσίασε έρευνα που πραγματοποιήθηκε με δείγμα 2.000 δωμάτια, σε δεκαπέντε ξενοδοχειακές μονάδες. Κατά μέσο όρο, το κάθε ξενοδοχείο πληρώνει 94.000 ευρώ τον μήνα για το ηλεκτρικό ρεύμα και 26.000 για το φυσικό αέριο. Το όλο κόστος, τον περασμένο μήνα Ιούλιο, σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2021, τριπλασιάστηκε.

Στο μεταξύ, τις αμέσως επόμενες ημέρες η κυβέρνηση Ντράγκι αναμένεται να εγκρίνει νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο να μην αυξηθεί το δημόσιο έλλειμμα της χώρας.

Σύμφωνα με τον Τύπο, στις κύριες παρεμβάσεις που αναμένεται να εγκριθούν συμπεριλαμβάνεται η παράταση, μέχρι το τέλος του χρόνου, της επιστροφής φόρου στις επιχειρήσεις που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Συγχρόνως, όμως, εξερευνώνται όλες οι δυνατές οδοί, για να μπορέσει να τύχει σεβασμού το μέτρο της κυβέρνησης Ντράγκι που αφορά την καταβολή φόρων από τις εταιρίες του ενεργειακού τομέα, που τους τελευταίους μήνες έχουν καταγράψει υπερκέρδη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares