Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Ιταλία: Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα μέτρα – Απόψε οι αποφάσεις Ντράγκι

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της παραλλαγής Όμικρον και τη θωράκιση της χώρας τις ημέρες των γιορτών ετοιμάζεται να υιοθετήσει η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι.

Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τους αρχηγούς των κομμάτων που μετέχουν στην κυβερνητική συμμαχία του, με τους οποίους συζήτησε τα μέτρα που αναμένεται να εγκριθούν οριστικά απόψε στο υπουργικό συμβούλιο.

Στα κυριότερα νέα μέτρα, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους ανοικτούς χώρους όλων των περιφερειών της χώρας, ενώ η μάσκα υψηλής προστασίας (Ffp2) θα γίνει υποχρεωτική για την είσοδο σε κινηματογράφους, θέατρα, μέσα μεταφοράς και αθλητικές εκδηλώσεις, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου το πράσινο πάσο εμβολιασμένου θα είναι υποχρεωτικό και για κατανάλωση ροφημάτων και φαγητών «στα όρθια», σε καφέ και κάθε κατάστημα εστίασης. Κατά την ίδια, πάντα, χρονική περίοδο, η κυβέρνηση της Ρώμης θα απαγορεύσει υπαίθριες γιορτές που προκαλούν συνωστισμό.

Η κυβέρνηση Ντράγκι αναμένεται επίσης να αποφασίσει και τη μείωση της διάρκειας του πράσινου πάσου εμβολιασμένου από εννέα σε έξι μήνες, καθώς και τη δυνατότητα χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ήδη τέσσερις μήνες μετά τη δεύτερη. Θα πρέπει να διαπιστωθεί, τέλος, αν ο υποχρεωτικός εμβολιασμός (μετά από τους υγειονομικούς, τους εκπαιδευτικούς και τα σώματα ασφαλείας) θα επεκταθεί και σε νέες κατηγορίες εργαζομένων.

thestival.gr

Shares