Πέμπτη , 28 Σεπτεμβρίου 2023
Τελευταία Νέα

Ιστιοπλοΐα: Στο ευρωπαϊκό Formula Kite ο Κάμερον Μαραμενίδης

Ιστιοπλοΐα: Στο ευρωπαϊκό Formula Kite ο Κάμερον Μαραμενίδης

Στο Πόρτσμουθ της Αγγλίας βρίσκεται ο Αλέξανδρος Κάμερον Μαραμενίδης για να λάβει μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας Formula Kite από 19 έως 24 Σεπτεμβρίου.


Σε αυτόν τον σπουδαίο αγώνα ο ιστιοπλόος του Α.Ι.Ο. Ρίου Ιάσων θα έχει τη δεύτερη ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Χάγης τον περασμένο μήνα έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη 8 χώρες και συγκεκριμένα οι Σιγκαπούρη, Σλοβενία, Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, Κύπρος, Κίνα και Kροατία (με σειρά κατάταξης).

Στο Πόρτσμουθ θα πάρει το εισιτήριο της ολυμπιακής πρόκρισης μία ακόμη ευρωπαϊκή χώρα, εκτός, βέβαια, αυτών που πήραν την πρόκριση στη Χάγη και της διοργανώτριας Γαλλίας.

Πριν από λίγες ημέρες ο Μαραμενίδης έλαβε μέρος σε προπονητικό καμπ στην Πάρο και δείχνει να βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Σαφώς θα έχει πολύ δύσκολη αποστολή, διότι θα αντιμετωπίσει μεγάλα ονόματα της κατηγορίας, αλλά είναι αποφασισμένος για το καλύτερο δυνατό.

Σε περίπτωση που ο Ελληνας ιστιοπλόος δεν καταφέρει να πάρει την πρόκριση από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα έχει μία ακόμη ευκαιρία στο Ιέρ τον Απρίλιο του 2024.

Πηγή: fosonline.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares