Τρίτη , 16 Αυγούστου 2022

Ισραήλ: Υποστήριξη σε θέματα ασφαλείας και πληροφοριών στα ΗΑΕ

160668603_m

 

Το Ισραήλ πρόσφερε υποστήριξη σε θέματα ασφαλείας και πληροφοριών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατά νέων επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μετά μια πολύνεκρη επίθεση του κινήματος Χούθι της Υεμένης το οποίο ευθυγραμμίζεται με το Ιράν, σύμφωνα με επιστολή που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν τη Δευτέρα όταν τρία βυτιοφόρα μεταφοράς καυσίμων εξερράγησαν στο Αμπού Ντάμπι, την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι δήλωσε ότι το κίνημα εκτόξευσε “μεγάλο αριθμό” μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πέντε βαλλιστικούς πυραύλους κατά την επίθεση.

Στο Twitter, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ καταδίκασε την “τρομοκρατική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη” όπως την περιέγραψε.

Ο εκπρόσωπός του επισύναψε αντίγραφο της συλλυπητήριας επιστολής που στάλθηκε τη Δευτέρα στον ντε φάκτο ηγέτη των ΗΑΕ, τον πρίγκιπα διάδοχο του Αμπού Ντάμπι σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζάγιεντ αλ-Ναχιάν.

“Είμαστε έτοιμοι να σας προσφέρουμε υποστήριξη σε θέματα ασφαλείας και πληροφοριών για να σας βοηθήσουμε να προστατεύσετε τους πολίτες σας από παρόμοιες επιθέσεις”, έγραψε ο Μπένετ. “Έδωσα εντολή στις ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας να παράσχουν στις ομόλογές τους στα ΗΑΕ οποιαδήποτε βοήθεια, εφόσον ενδιαφέρεστε”.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μαζί με το Μπαχρέιν υπέγραψαν — με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ — συμφωνίες εξομάλυνσης των σχέσεων με το Ισραήλ στον Λευκό Οίκο το 2020. Οι δύο χώρες του Κόλπου και το Ισραήλ έχουν κοινές ανησυχίες για το Ιράν και τις συμμαχικές του δυνάμεις στην περιοχή.

“Το Ισραήλ έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί στενά μαζί σας στη συνεχιζόμενη μάχη κατά των εξτρεμιστικών δυνάμεων στην περιοχή και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με εσάς για να νικήσουμε τους κοινούς μας εχθρούς”, αναφέρει ο Μπένετ στο μήνυμά του προς τον σεΐχη Μοχάμεντ.

Ο Μπένετ και ο σεΐχης Μοχάμεντ είχαν συνομιλίες στο Αμπού Ντάμπι τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, στην πρώτη δημόσια συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares