Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Ισραήλ: Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή των πυραύλων Barak ER – Διαλύουν τα Bayraktar

Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή των πυραύλων Barak ER που διαλύουν τα drones σε εμβέλεια 150 χλμ.

Μάλιστα το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην Τουρκία, η οποία καμαρώνει για τα drones Bayraktar, μετά τις επιτυχίες τους στον πόλεμο του Αρτσάχ / Ναγκόρνο – Καραμπά.

Σύμφωνα με την τουρκική Milliyet, η Ισραηλινή Αεροδιαστημική Βιομηχανία (IAI) ανακοίνωσε τη μαζική παραγωγή ενός νέου αμυντικού συστήματος εναντίον πυραύλων και μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, εμβέλειας 150 χλμ.

Η δημόσια ραδιοτηλεοπτική εταιρεία (KAN) του Ισραήλ, ανακοίνωσε την μαζική παραγωγή του ισραηλινού πυραυλικού συστήματος αεράμυνας.

Οι Barak ER «μπορούν να αντιμετωπίσουν απειλές βαλλιστικών πυραύλων, πολεμικά αεροπλάνα, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, ελικόπτερα και μπορούν να τοποθετηθούν σε πολεμικά πλοία», γράφει η Μilliyet.

Oι πύραυλοι Barak ER αναμένεται να συμβάλουν στο σύστημα αεροπορικής άμυνας του Ισραήλ για απειλές το οποίο τώρα έχει εμβέλεια από 35 έως 70 χιλιόμετρα.

Την ίδια ώρα, ο  Καναδάς σοκάρει την Τουρκία με το εμπάργκο στα Bayraktar ΤΒ-2 ενώ αναστέλλει όλες τις στρατιωτικές προμήθειες στην Άγκυρα.

Η απόφαση μπορεί να επηρεάσει τα αεροσκάφη που χρησιμοποιούν καναδικούς κινητήρες, συμπεριλαμβανομένου του Hürkuş, καθώς και των SİHAs, και των φρεγατών, που χρησιμοποιούν το σύστημα προσγείωσης ελικοπτέρου.

Ο εμπειρογνώμονας της αμυντικής πολιτικής Αρντά Μεβτούτογλου είπε: «Οι ΗΠΑ έθεσαν σε εφαρμογή το CAATSA. Υπάρχει κίνδυνος αυτό να έχει επίδραση ντόμινο.

Το εμπάργκο στις στρατιωτικές προμήθειες και οι περιορισμοί στις εξαγωγές τεχνολογίας από τον Καναδά, στην τουρκική cumhuriyet.com.tr παραδέχονται ότι ενδέχεται να επηρεάσουν και άλλα αμυντικά έργα στη χώρα.

Επί του παρόντος, το βασικό πρόγραμμα αεροσκαφών εκπαίδευσης και ελαφρών επιθέσεων του TAI Hürkuş και το εκπαιδευτικό αεροσκάφος KT-1 που χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία, και τα αεροσκάφη Meltem-3 Naval Patrol, τα οποία χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων, χρησιμοποιούν κινητήρες που παράγονται από τον Καναδά.

Επιπλέον, σχεδιάζεται η Τουρκία να χρησιμοποιήσει αεροσκάφη που παράγονται από την καναδική εταιρεία Bombardier για το έργο ηλεκτρονικού αεροπλάνου της Διοίκησης Πολεμικής Αεροπορίας, HAVA-SOJ.

Το σύστημα «Assist», το οποίο επιτρέπει στα ελικόπτερα να απογειώνονται και να προσγειώνονται με ασφάλεια στις φρεγάτες, εισάγεται επίσης από τον Καναδά.

«Δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, αλλά οι εναλλακτικές λύσεις στην αγορά δεν είναι πολύ κατάλληλες, οπότε έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες από τον Καναδά εδώ και πολύ καιρό», παραδέχονται οι Τούρκοι.

Shares