Σάββατο , 1 Απριλίου 2023
Τελευταία Νέα

Ισραήλ – Παλαιστίνιοι: Ο Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε τις δυο πλευρές να αποφύγουν νέα επιδείνωση

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, προέτρεψε το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους να επιδείξουν τη «μέγιστη υπευθυνότητα» και να απόσχουν από οποιεσδήποτε ενέργειες θα μπορούσαν να προκαλέσουν περαιτέρω «επιδείνωση της κατάστασης».

Ο Σεργκέι Λαβρόφ ζήτησε από τις δυο πλευρές να μην ρίξουν άλλο λάδι στη φωτιά που δείχνει να ανάβει ξανά στη Μέση Αντολή κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε σήμερα (29.1.2023) με τους ομολόγους του, τον Ισραηλινό Έλι Κοέν και τον Παλαιστίνιο Ριάντ Αλ-Μάλικι.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας ζήτησε από Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς να κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν την κλιμάκωση της βίας στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το υπουργείο του.

«Ο Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους εταίρους να επιδείξουν τη μέγιστη υπευθυνότητα και να απόσχουν από οποιεσδήποτε ενέργειες θα μπορούσαν να προκαλέσουν περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης», αναφέρεται στην ανακοίνωσή του ρωσικού υπουργείου.

 

Ανησυχεί η Ρωσία για την κατάσταση
Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών αυτών, «η ρωσική πλευρά υπογράμμισε ότι η Μόσχα «ανησυχεί σοβαρά από τον νέο κύκλο βίας» στην περιοχή, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο. Ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε επίσης ότι υπάρχει «επείγουσα» ανάγκη το «Κουαρτέτο» των διεθνών μεσολαβητών να ξαναρχίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το Σάββατο, η ρωσική διπλωματία είχε ήδη καλέσει σε ανακοίνωσή της όλες τις πλευρές να επιδείξουν τη «μέγιστη αυτοσυγκράτηση».

Στα ύψη ο υδράργυρος
Στην περιοχή η κατάσταση… μυρίζει μπαρούτι μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή (27.1.2023) και το Σάββατο (28.1.2023) στην Ανατολική Ιερουσαλήμ από Παλαιστίνιους, ως αντίποινα σε μια πολύνεκρη ισραηλινή στρατιωτική επιδρομή την Πέμπτη στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η ισραηλινή αστυνομία σφράγισε σήμερα το σπίτι της οικογένειας ενός Παλαιστίνιου ένοπλου στην Ιερουσαλήμ, ο οποίος σκότωσε 7 ανθρώπους την Παρασκευή έξω από συναγωγή την επομένη της επιδρομής των ισραηλινών δυνάμεων κατά την οποία σκοτώθηκαν επτά ένοπλοι και δύο πολίτες στη Δυτική Όχθη.

Σήμερα επίσης, Ισραηλινοί φρουροί ασφαλείας σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη και η βία των τελευταίων ημερών εγείρει φόβους για νέα έξαρση της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης.

 

newsIT.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares