Σάββατο , 2 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Ισραήλ: Οι “αόρατοι” στρατιώτες γίνονται πραγματικότητα…

Oι Ειδικές Δυνάμεις του ισραηλινού στρατού θα μπορούν να “τυφλώνουν” τα αναγνωριστικά μάτια του εχθρού με τη χρήση τεχνολογίας καμουφλάζ. Ο στρατιώτης που θα τη φέρει γίνεται σχεδόν αόρατος στο πεδίο της μάχης.

Η τεχνολογία αναπτύσσεται από την ισραηλινή εταιρεία Polaris Solutions Ltd. Η εταιρεία εξοπλίζει τους στρατιώτες στη μάχη με  πολυφασματική κάλυψη, τόσο θερμική όσο και οπτική. Ο όμιλος ιδρύθηκε το 2009 από δύο πρώην μέλη των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, τα οποία υπήρξαν μαχητές των Ειδικών Δυνάμεων. Σκοπός της τεχνολογίας είναι η αύξηση της πιθανότητας επιβίωσης στο πεδίο του πολέμου.

Το Κit 300 εν δράσει – Βλέποντας την κάτω αριστερή πλευρά του βράχου…

Το σύστημα έχει την ονομασία Kit 300. To προϊόν χρησιμοποιεί υλικό θερμικής οπτικής συγκάλυψης, (Τhermal Visual Concealment – TVC). Με τον τρόπο αυτό  συνδυάζει μικροΐνες, μέταλλα και πολυμερή, στοιχεία τα οποία κάνουν τους στρατιώτες κυριολεκτικά αόρατους από την ακτίνα εντοπισμού θερμικών καμερών.

Η Polaris, ανακοινώνοντας το Kit 300, σε συνεννόηση με το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ, τόνισε ότι το προϊόν της είναι το πρώτο του είδους του με το επίπεδο του “αόρατου” να ξεπερνά το οποιοδήποτε άλλο σε παγκόσμιο επίπεδο. Το καμουφλάζ νέας γενιάς θα χρησιμοποιηθεί από τις ελίτ μονάδες των κομάντο του ισραηλινού στρατού.

Israel develops camouflage tech that makes soldiers 'invisible'

Το Kit 300 από άλλη γωνία…

Οι καινοτομία και η πρόοδος στην τεχνολογία καμουφλάζ δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ταχύ βηματισμό της ανάπτυξης συστημάτων νυχτερινής όρασης και θερμικής ανίχνευσης.

Ο Ασάφ Πιτσιότο, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Polaris Solutions εξηγεί: “Η αύξηση στην κατοχή τέτοιων συσκευών, (σ.σ. νυχτερινής όρασης και θερμικής ανίχνευσης), από την οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, κατά τον πόλεμο του 2006, μας ενέπνευσε να καινοτομήσουμε, σχεδιάζοντας καλύμματα καμουφλάζ για τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.”

Πηγή: The Eurasian Times

Tου ειδικού συνεργάτη

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares